Знаменитости и кучета роботи на Марс? Какво може да се обърка?

Едно от най-интригуващите забавления, което се появява в ефира и стрийминг платформите това лято, е Stars on Mars на Fox, в който група от 12 знаменитости и бивши суперзвезди се състезават в елиминационно състезание, подобно на "Сървайвър", в симулирана марсианска колония в безплодните пустини на Южна Австралия.

Легендата на сериала "Стар Трек" Уилям Шатнър е водещ на контролната мисия на сериала, който разпределя задачите на дузината "знаменитости", сред които са Ричард Шърман, Маршон Линч, Наташа Легеро, Кристофър Минц-Плас, Адам Рипон, Ронда Раузи, Том Шварц, Тинаш, Порша Уилямс, Талула Уилис, Ариел Уинтър и Ланс Армстронг.

Досега нещастните участници, елиминирани на 26 юни, са Кристофър Минц-Плас, Талула Уилис и Ричард Шърман. Но основната атракция изглежда са очарователните механични талисмани на шоуто RADDOG 2LE, предоставени от базираната на изкуствен интелект компания за роботика и сигурност RAD, дъщерно дружество на AITX.

"Това беше състезание между два RADDOG модела. Едното RADDOG беше управлявано от известна личност, а другото - от "изкуствен интелект", разказва главният изпълнителен директор на AITX/RAD Стив Рейнхарз пред Space.com. "Разбира се, то не беше контролирано от ИИ, а от едно от нашите момчета, но знаменитостите не знаеха за това. Така че се проведе това състезание и нашият човек имаше проблем със свързаността и кучето се подхлъзна и падна, а знаменитостите спечелиха състезанието. Fox свършиха страхотна работа по продукцията и е много забавно как са събрали кадрите в завършен вид."

"RADDOG нямаха присъствие в първите епизоди. В епизод 3 имахме RADDOG, който беше представен на актьорите, и те го изведоха на разходка и беше много забавно. В Епизод 4 RADDOG трябваше да се срещне с екипа. Имаше два RADDOG-а, а не само един, и те трябваше да се състезават с тях. От това, което чух от Fox, има много по-голяма роля за RADDOG в три от предстоящите епизоди."

Не е изненадващо, че тези усъвършенствани роботи за сигурност са основен фокус на вниманието, особено с последните новини за напредъка на изкуствения интелект и инвеститорите, които се насочиха към акциите на компании в областта на изкуствен интелект.

Премиерата на Stars on Mars по Fox е на 5 юни 2023 г. и продължава до 21 август.

Снимка: Unsplash

Виж още: NASA отново се свърза с хеликоптера си на Марс

 

 

Тагове: