Смартфонът Sony Xperia PRO-I от следващо поколение беше загатнат от известен с вътрешната си информация източник като нещо, което е „различно от всичко, което сме виждали преди“. Въпреки че не се дават подробности, изглежда вероятно новостите на устройството Xperia PRO-I Mark 2 да са по отношение на оборудването на камерата. Освен това се очаква 2023 Xperia PRO-I да се предлага със Snapdragon 8 Gen 2 SoC.

Довереният източник @TheGalox_ изглежда загатна за наследника на Sony Xperia PRO-I. Както бе споменато по-горе, източникът използва вълнуващата уводна фраза „телефон, който не прилича на нищо, което сме виждали досега“, последвана от условна времева рамка за дата на пускане на пазара „предстои по-късно тази година“. Има някои очаквания, че Xperia PRO-I II (или каквото име Sony му даде) може да види бял свят в някакъв момент през третото тримесечие на 2023 г.

Течът също включва сигнатурата II, последвана от изображение на 1-инчовия сензор за изображения, който е използван в рекламния материал за Sony Xperia PRO-I. Тъй като очевидният фокус на линията е камерата и фотографията (I в PRO-I означава imaging), изглежда логично да се каже, че източникът предполага, че моделът Mark II ще включва някои свързани с камерата надстройки. Този вид слухове се появиха преди по отношение на потенциалния модел Sony Xperia PRO-I за 2023 г.

За съжаление слуховете варират от странни до почти правдоподобни. Разбира се, има някои твърдения, че 200 MP сензор може да е начело на Xperia PRO-I Mark II, но изглежда малко вероятно Sony да приеме експертното ниво 12 MP/12 MP/12 MP/0.3 MP подреждане на модела от 2021 г. и просто да избере 200 MP за модела от 2023 г. По-вероятно е гигантът да заложи на подобрен основен сензор за изображение и може би да увеличи броя на мегапикселите до 48 MP.

Други слухове за следващата версия на Xperia PRO-I включват това, че ще се захранва от процесор Snapdragon 8 Gen 2 и че основната камера ще се състои от 1-инчови + 1/1.3-инчови + 1/1.7-инчови лещи и последният е 48 MP телефото сензор. Подобни слухове бяха споменавани и преди за Sony Xperia IV и Xperia V, така че за момента е необходима задължителната щипка сол. Едно нещо обаче ще бъде сигурно: Sony Xperia PRO-I II ще бъде много скъп телефон (припомняме, че цената на предшественика му беше 1799 долара).

Снимка: Unsplash

Виж още: Това са параметрите на очаквания Sony Xperia 1 V