Pixel Fold е първият сгъваем смартфон на Google, и той бавно започва да си проправя път към потребителите. Ако днес поръчате един от магазина на Google в САЩ, най-вероятно ще прекарате един месец в чакане, докато пристигне. Изглежда, че компанията е била много консервативна в прогнозите си за продажбите.

Но от друга страна, Pixel Fold е най-новото устройство, което преминава през изтощителните "тестове за издръжливост", с които Зак от YouTube канала JerryRigEverything ни забавлява. През последните години само няколко телефона се провалят на тестовете му, но този е специален. 

Ако вече изгаряте от нетъпение относно резултатите, ние ще ви дадем предварително някои "подсказки": външният екран, разбира се, е покрит със стъкло, така че той се драска нормално на ниво 6 по скалата на Моос за твърдост, а при ниво 7 се появяват по-дълбоки вдлъбнатини. Вътрешният сгъваем екран има пластмасов екранен протектор върху ултратънкото стъкло и той се драска на ниво 2, като по-дълбоки вдлъбнатини се появяват на ниво 3.

Страните на телефона са изработени от метал, както и слотът за SIM картата, а пантата е от полирана стомана, както и "козирката" на камерата. Външният екран издържа около 15 секунди, когато е подложен на открит пламък, докато сгъваемият дисплей се отказа след осем секунди, като интересното е, че в този процес телефонът се изключи.

След това телефонът не се включи отново в продължение на една минута, а когато това стана, подаде предупреждение, че се е изключил автоматично поради висока температура. В известен смисъл това е смешно. Въпреки че Pixel Fold не е класифициран като устойчив на прах, той издържа доста добре на излагането му на него.

И накрая, тестът за огъване. Когато се огъва, докато е разгънат, Pixel Fold унищожава по-голямата част от вътрешния си екран, като се сгъва в грешна посока. След това не може да се сгъне отново. Интересно е, че не пантата се поврежда, а линиите на антената са уязвимите точки.

Снимка: Google

Виж още: Първият гъвкав телефон на OnePlus ще ви привлече с 2К дисплей