OnePlus може да е следващата компания, която ще се включи в пространството на сгъваемите телефони, и може да има няколко начина да се открои. Добре известните профили OnLeaks и MySmartPrice твърдят, че разполагат със спецификациите на OnePlus Fold (известен още като OnePlus V Fold), сгъваем телефон в стил книга, и очевидно той ще осигури производителност от най-висок клас. Съобщава се, че ще се върти около 7.8-инчов "2K" сгъваем екран, както и 6.3-инчов външен дисплей (и двата 120 Hz) и ще се предлага с бърз чип Snapdragon 8 Gen 2, както и с 16 GB RAM и 256 GB памет. На гърба ще видите 48-мегапикселови обикновени и ултрашироки камери, 64-мегапикселов телефото сензор, 32-мегапикселова предна камера за външния екран и 20-мегапикселова селфи камера, когато телефонът е отворен.

Батерията с капацитет 4800 mAh няма да е изключителна и ще трябва да се задоволите със "само" 67 W бързо кабелно зареждане вместо 100 W от OnePlus 11. И да, характерният за марката плъзгач за предупреждение щеше да се появи въпреки сравнително новия форм фактор.

Според слуховете OnePlus ще пусне Fold на пазара през август тази година, или около месец след като неофициално се очаква Samsung да дебютира с Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5. Няма информация за цената, но заявеният хардуер може да я направи скъпа.

Категорията на сгъваемите телефони все още е сравнително малка, като северноамериканците до голяма степен трябва да избират между линията Galaxy Z, Pixel Fold на Google и Razr+ на Motorola. С навлизането на OnePlus в тази сфера обаче има признаци, че полето се разгорещява. Това е добра новина за клиентите, тъй като може да доведе до по-агресивно ценообразуване и нови участници, които досега са се задоволявали да стоят настрана.

Снимка: Unsplash

Виж още: Смартфоните скоро може да имат 24 GB RAM