Разграждането на батерията във времето е едно от основните неща, от които хората се страхуват, когато става въпрос за смартфони, а според слуховете Oppo вече има решение, което да облекчи тези притеснения в бъдеще. Според обикновено надеждния профил Digital Chat Station в Weibo и потвърдено от друг информатор в същата платформа, Oppo се подготвя да стартира програма за безплатна подмяна на батерията.

Този ход, разбира се, има своите условия. Като начало, програмата ще бъде достъпна само в Китай и само за предстоящия Oppo A2 Pro.

По този начин ще получите безплатна подмяна на батерията на A2 Pro в рамките на четири години от покупката, но само ако през това време процентът на изправност на батерията падне под 80%. Предполагаме също така (макар че информаторите не са споменали изрично), че това ще може да се направи само веднъж на устройство.

Така че, ако погледнем на нещата по друг начин, това на практика означава, че Oppo е толкова сигурна в технологията си за батерии, че е готова да гарантира (по този начин), че клетка на A2 Pro няма да достигне 80% здравина след четири години, а всъщност ще бъде по-висока след изтичането на това време.

Със сигурност това е интересен начин да се направи нещо ново в този сегмент и Oppo не за първи път говори за функциите си за защита на здравето на батерията, но сме готови да се обзаложим, че много повече хора ще се вслушват, когато вместо това нещата се представят по този начин.

Засега не е ясно дали компанията иска в крайна сметка да предложи подобна гаранция за всички свои телефони и ако е така, дали тя ще важи само за китайския пазар, или ще разшири програмата в международен план. Не виждаме обаче защо да не го направи, тъй като ходът определено ще привлече вниманието на потребителите.

Снимка: Unsplash

Виж още:  Дисплеят на Oppo Find N3 може да го превърне в новия гигант при сгъваемите телефони