Според китайския календар 2023 г. е годината на Заека. Според календара на мобилните устройства - ако има такъв - 2023 г. е годината на гъвкавия телефон. Появиха се нови подробности относно размера на дисплея на Oppo Find N2, които показват, че нещата стават все по-големи.

Според публикация в Weibo от авторитетния акаунт Digital Chat Station са изброени някои убедителни спецификации на екрана - както за вътрешния, така и за външния дисплей. Ето какво гласи грубо преведената информация: вътрешният дисплей би трябвало да бъде 7.82 инча, с резолюция 2268 x 2440 пиксела, а външният - 6.31 инча и 2484 x 1116p (със съотношение 20:9). "PPI е най-високият сред сгъваемите екрани", евентуално "колекционерско издание" допълва техническата информация. Предполага се, че всички варианти ще се предлагат с 16 GB LPDDR5X RAM и 1 TB UFS 4.0 памет - освен това има непотвърдени планове за версия с 24 GB RAM.

Предполагаемият 7.82-инчов дисплей е не само по-голям от тези, които Oppo използваха в Find N и Find N2 (и двата използваха 7.1-инчови вътрешни дисплеи и 5.54-инчови външни екрани), но и надминава вътрешните дисплеи на Google Pixel Fold (с размери 7.6 инча) и най-новия Galaxy Z Fold (7.6 инча на вътрешния и 6.2-инчов покривен екран). Find N и Find N2 бяха ексклузивни за Китай, така че все още не е ясно дали третата версия ще стигне до Европа и САЩ, но може да се надяваме.

Сегашните изтичания на информация напълно съвпадат със слуховете за OnePlus Open, за който се очакваше да има същия по-голям дисплей и да споделя почти идентичен хардуер с Find N3.

Снимка: Unsplash

Виж още: Някои флагмански телефони от 2024 може да останат със Snapdragon 8 Gen 2