На 22 февруари ще се проведе четвъртото издание на Game Dev Summit Monthly в партньорство с B12 Games. Мястото на събитието е клуб Culture Beat, а началото - 19:30 часа.

GDS е конференция, ориентирана към студиа и разработчици, които създават (или мечтаят да създават) видеоигри и различен вид мултимедийно забавление.

В това издание фокусът е върху един много важен елемент от всяка игра. Елемент, който е основна градивна част от атмосферата на всяко едно заглавие - музиката. За тази цел от GDS са поканили гост-лектори, които да разкажат за работата и опита си в създаването на подходяща и въздействаща музика за игровото приключение.

Един от специалните гости на събитието е Борислав Славов, композитор и музикален директор с над 17 години опит в създаването на музика за игри. Началото на кариерата му е белязано с композирането на музиката към играта Kings of Honor, дело на Black Sea Studios.

След убедителното начало Борислав Славов става част от екипа на Crytek, където работи до 2016 г. През това време участва в създаването на музиката за грандиозни заглавия, като Crysis 2, Crysis 3, Warfare, Ryse: Son of Rome и други. След напускането на Crytek композиторът постъпва в Larian Studios, където създава музиката за играта Divinity: Original Sin 2, която през 2017 година получава наградата “Игра на годината”.
Борислав Славов е експерт в създаването на адаптивна музика за видеоигри, като самият той ще разкаже повече за това в лекция по време на събитието.

Това не е единствената изненада. За първи път в изданието ще присъстват чуждестранни гости от сръбското независимо студио Demagog. Те са победители в състезанието #PitchSlap, което е част от конференцията за разработчици на видеоигри - Horizon.

По време на събитието от Demagog ще представят своя нов постапокалиптичен проект.
Golf Club: Wasteland представлява съчетание от визия и оригинален саундтарк с препратки към съвременното общество. Играта е стил puzzlle adventure и специално за нейната презентация в България очакваме да пристигне Игор Симич, един от създателите на студиото.

За това издание на Game Dev Summit е подготвено и специално предизвикателство. С носталгия към миналото на гейминга ще можете да участвате в турнир по Street Fighter на аркадни автомати благодарение на ентусиастите от ARACADA. За победителя в турнира е осигурена награда - билет за мултимедийния концерт The World of Video Game Music, в който ще може да се потопи в света на видеоигрите с Оркестъра на Класик ФМ радио.

ARACADA ще бъдат в Culture Beat от 19:00 часа, като ще дадат възможност на желаещите да изпробват аркадните автомати с ретро заглавия като - Cadillacs and Dinosaurs, Golden Axe, Aero Fighters, Street Fignter и други.

Изданието Game Dev Summit Montly #4 е със свободен вход, като единственото условие е да направите регистрация.