Според Марк Гърман от Bloomberg първите Mac компютри на Apple, задвижвани от процесора M3, може да се появят още през октомври.

В последния си бюлетин Power On Гърман твърди, че според неговите източници събитието през октомври ще последва обявяването на серията iPhone 15 на Apple през септември, а състоянието на настоящата продуктова линия на Apple предполага, че гигантът ще се съсредоточи върху нови Mac компютри с чипове M3.

Като се има предвид, че през януари Apple представи нови 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro, а неотдавна - нови 15-инчови модели MacBook Air, Mac Studio и Mac Pro през юни, Гърман смята, че първите бенефициенти на новия чип M3 ще бъдат следващият iMac, 13-инчовият MacBook Air и 13-инчовият MacBook Pro.

В по-далечна перспектива се очаква в началото на 2024 г. да се появят нови 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro с чипове M3, които ще бъдат оборудвани с чипове M3 Pro и M3 Max, както твърди Гърман в предишен доклад.

Очаква се чипът M3 да бъде изграден по 3nm процес на партньора за производство на чипове TSMC, което ще доведе до значителни подобрения в производителността и енергийната ефективност в сравнение с базирания на 5nm чип M2, на който са базирани най-новите модели Mac на Apple. TSMC стартира масовото производство на 3nm чипове в края на декември.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple набира шофьори за тест на самоуправляващи се коли

 

Тагове: