Много от големите технологични компании, особено тези, които работят в областта на телевизионния хардуер, са навлезли в сферата на оригиналното съдържание. Въпреки че от известно време TCL разполага със собствени безплатни телевизионни канали, поддържани от реклами (FAST), тя закъсня с тази стъпка. Не за дълго обаче, тъй като компанията ще пусне първия си специален филм - кратък романтичен проект - по TCLtv+ това лято. Има само една малка пречка: TCL използва генеративен изкуствен интелект, за да създава оригинално съдържание за своята платформа, и първите признаци не вещаят нищо добро.

Компанията пусна първия трейлър на филма Next Stop Paris ("Следваща спирка - Париж"), който нарича "първата любовна история, задвижвана от изкуствен интелект". TCL използва човешки сценаристи, както и актьори за заснемане на движението и гласови изпълнения. Въпреки че по проекта работят артисти в САЩ, Канада, Обединеното кралство и Полша, тя разчита в голяма степен на генеративен ИИ.

Сюжетът на Next Stop Paris е за млада жена, която отива сама на меден месец в Париж, след като годеникът ѝ е избягал с някоя в деня на сватбата им. Във влака тя се запознава с непознат и двамата заедно опознават френската столица.

TCL се надява, че оригиналното съдържание може да помогне за привличането на зрители към TCLtv+ и да помогне за изграждането на идентичност на марката на компанията. Макар че не е съвсем справедливо да се съди за един филм въз основа на трейлъра, клипът Next Stop Paris създава ужасно първо впечатление както за проекта, така и за TCLtv+.

Изгледът на героите се променя през цялото време - от умерено реалистичен стил до хиперреализъм, какъвто често виждаме в Midjourney, и те излъчват цялата емоция на двойка мъртви риби. Синхронизация на устните почти не съществува, а героите ходят по много неестествен начин.

Каналът Hallmark получава много критики заради романтичните си филми и романтичните си романи, но поне зад продукцията на мрежата се крие сериозност и високо ниво на грижа, които правят много, за да запълнят празнината в киносалона. TCL също се опитва да навлезе в това пространство, но ще трябва да се постарае още много.

Снимка: Unsplash/TCLtv+ Studios

Виж още: Странни дупки на океанското дъно - портал към мистериозен свят?

 

Още от Play