Слуховете, свързани с чипсетите от серията Samsung Galaxy S24, се променят непрекъснато. Първо, предполагахме, че всички модели в световен мащаб ще получат процесори Snapdragon, точно както при серията Galaxy S23. След това смятахме, че всички модели в световен мащаб ще бъдат със Snapdragon с изключение на модела с кодово име vanilla. Сега изглежда, че слуховете предполагат още една промяна.

Според корейското издание The Elec, Samsung може да се върне към начина, по който нещата бяха преди серията Galaxy S23. С други думи разделението Samsung Galaxy S24 Exynos/Snapdragon ще бъде свързано с глобалното ви местоположение. Теоретично Съединените щати ще получат повсеместно модели със Snapdragon, докато в Корея, Европа, Индия и други райони ще се появят процесори Exynos. Несъмнено това ще бъде чипсетът Exynos 2400, който Samsung представи преди броени часове.

През 2024 г. обаче ще има една съществена разлика. Според The Elec, Galaxy S24 Ultra ще бъде освободен от глобалното разделение на процесорите. Това би означавало, че всички модели Galaxy S24 Ultra, независимо от световния пазар ще имат процесор Snapdragon, несъмнено Snapdragon 8 Gen 3 за Galaxy.

За да обобщим, в САЩ (или вероятно в цяла Северна Америка) ще има чипове Snapdragon в Galaxy S24, S24 Plus и S24 Ultra. Навсякъде другаде Samsung Galaxy S24 и S24 Plus ще бъдат модели на Exynos, докато Galaxy S24 Ultra ще бъде базиран на Snapdragon.

Това е малко по-добре, отколкото беше преди. С тази система поне всички по света биха могли да получат Galaxy S24 със Snapdragon - просто ще трябва да отделят пари за варианта Ultra. Но това не е толкова добре, колкото това, което преди смятахме, че ще се случи, а именно всички модели в световен мащаб да имат чипове Snapdragon, с изключение на стандартния модел, който ще бъде базиран на Exynos във всички страни. И със сигурност не е толкова добро, колкото ситуацията с варианта "само Snapdragon", която имахме със серията Galaxy S23.

Очевидно е, че все още има достатъчно време Samsung да промени плановете си. Серията Galaxy S24 няма да излезе поне до януари 2024 г. С течение на времето обаче е все по-вероятно тазгодишният вариант от нула чипове Exynos в телефоните Galaxy S да не се повтори през следващата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Серията Galaxy S24 може да има титанови рамки както iPhone 15 

 

 

Тагове: