Някои редки предмети на Apple са обявени за продажба на нов търг, който се проведе този уикенд. Сред предметите са много рядка награда за 20-годишен стаж на служител на Apple, неизползван оригинален iPhone, който е запечатан не само в опаковката на Apple, но и в картонената кутия за доставка от FedEx и др.

Новият списък с емблематични предмети на Apple се предлага от LCG Auctions. Това е същата аукционна къща, която през юли продаде запечатан оригинален iPhone на най-високата цена - 190 000 долара.

Общо четири запечатани оригинални iPhone-а се предлагат този път, като два от тях са по-редки.

Първо, има още един запечатан оригинален iPhone с капацитет 4 GB, който е бил произведен от Apple само за няколко месеца. Началната цена за него е 20 000 долара. Другият рядък iPhone е нециркулиран запечатан оригинален модел с капацитет 8 GB, който все още е в транспортната кутия на FedEx. Началната цена е 10 000 долара.

Друг интересен рядък елемент на Apple, който се продава, е черна алуминиева награда за 20-годишен стаж в компанията на служител на Apple. Началната цена е 2500 долара. Програмата възнаграждава служителите с дълъг стаж, когато преминат определени етапи. Първоначално наградата за физическа годишнина беше изработена от кристал, но през 2019 г. Apple я обнови с нови дизайни, изработени от алуминий и неръждаема стомана. Apple обяви новата програма през 2018 г. на срещата на всички служители на компанията, като каза на работещите, че "изключителните етапи заслужават изключителни награди". Дизайните за 10 и 20 години са изработени от алуминий, а за 30 и 40 години - от неръждаема стомана.

И накрая, на търга се предлага запечатан оригинален iPod, който започва от начална цена от 5000 долара.

Снимка: Unsplash/LCG Auctions

Виж още: Бъдещите ви телефони може да са със самолекуващи се дисплеи

 

 

Тагове: