С нетърпение очакваме пускането на серията Google Pixel 8. Тъй като е възможно да се появят множество подобрения на камерата, има голяма вероятност Google отново да успее да влезе в списъците с препоръки за най-добрите телефони с камера. Ново изтичане на информация вече хвърли светлина върху вариантите за съхранение, които можем да очакваме от серията Pixel 8, и тук има някои изненади.

Според доклад от Winfuture базовият Google Pixel 8 може да се предлага с варианти за съхранение от 128 GB и 256 GB. От друга страна, в доклада се очаква Pixel 8 Pro да се предлага с опции за съхранение от 128 GB, 256 GB и 512 GB.

Тези изтеклите варианти за съхранение за серията Pixel 8 са същите като тези, с които разполагаме в момента за серията Pixel 7. Изненадващото обаче е, че Google очевидно избира да запази 128 GB като базов вариант за съхранение. С рекламираното подобрение на камерата на серията потребителите ще сметнат 128 GB за недостатъчни, особено ако са купили телефона, за да правят много снимки.

В доклада се изброяват и цветовите варианти на телефона. Твърди се, че ваниловият Pixel 8 ще се предлага в цветовете Licorice, Peony и Haze, за които предполагаме, че са съответно нюанси на черно, розово и сиво. За модела Pro се казва, че ще се предлага в цветове Licorice, Рorcelain и Sky, за които предполагаме, че са съответно нюанси на черно, кремавобяло и синьо.

В доклада не се споменава цветът Jade, който един от по-ранните ни доклади споменаваше за двата телефона.

Ако тези цветове наистина се окажат точни, ще видим някои забавни разцветки за серията Pixel 8. За щастие Google прави добър баланс, като предоставя на потребителите класическите черен и бял цвят и по-фънки трета опция за тези, които искат телефонът им да се откроява малко. Има вероятност обаче не всички цветове да са налични във всички варианти в различните региони.

Снимка: Unsplash

Виж още: Вашият Android телефон скоро ще може да разчита QR кодове от разстояние