Sony дадоха изявление, за да изяснят своята позиция относно обратната съвместимост на PlayStation 5, споделяйки, че предстоящата конзола ще поддържа "огромно мнозинство" от съществуващите 4000 заглавия за PS4. Преди актуализацията Марк Сърни, системният архитект за PS5, който подробно обясни спецификациите на хардуера в презентация на живо, сподели, че конзолата ще поддържа "почти всички" от най-добрите 100 заглавия на PS4.

"Бързо пояснение за обратната съвместимост - полагаме значителни усилия, за да дадем възможност на нашите фенове да играят любимите си заглавия и на PS5", пише Sony в текста на актуализацията, който публикува в горната част на съобщението си за технически спецификации. "Ние вярваме, че преобладаващото мнозинство от 4000+ заглавията на PS4 ще бъде играно на PS5 от ден първи."

Sony също така допълни, че тези по-стари заглавия може да се възпроизвеждат по-добре на по-новата система. "Очакваме по-старите заглавия да използват boost режима на PS5, така че да може да се възползваме от по-високия и по-стабилен фреймрейт и потенциално по-високите резолюции", добавя компанията. "Понастоящем извършваме оценка на игрите заглавие по заглавие, за да открием всички проблеми, които се нуждаят от корекция."

Виж още: Мисия „Stay@Home“ - как да преместим офиса у дома си без притеснения за сигурността?

Тагове: