Huawei започна да загатва за пускането на следващия си сгъваем телефон - Mate X3. Компанията пусна плакат за премиерата на телефона на 23 март в Китай, където ще покаже и Huawei P60. На изображението не се вижда Mate X3. Текстът, изписан на него, обаче подсказва, че новият сгъваем телефон ще бъде по-тънък, по-лек и по-издръжлив.

През миналата година Huawei не представи наследник на Mate X2 от 2021 г. Вместо това тя се върна към външно сгъваемия дизайн на своя оригинален сгъваем телефон, като пусна Mate Xs 2. Обратно, очаква се Mate X3 да се отличава с по-традиционен дизайн за сгъване навътре, съответстващ на Mate X2 и на настоящата серия от сгъваеми устройства Galaxy Z на Samsung.

Що се отнася до спецификациите на Mate X3, те все още остават загадка. Въпреки това Huawei потвърди, че телефонът ще разполага със сателитна свързаност. Предишни изтичания на информация предполагаха, че тя ще позволи двупосочна SMS комуникация на телефона.

Твърди се също, че Huawei ще използва нова технология за разсейване на топлината, базирана на графен, която ще помогне на компанията да намали общата дебелина на телефона.

Снимка: Unsplash

Виж още: Avatr 12 е новият луксозен е-седан от автоподразделението на Huawei