LG представи продукт с доста интересна функция в надпреварата за създаването на най-добрите wireless тапи. Tone+ Free имат вградена UV лампа в кутията за зареждане, която убива микробите, докато слушалките се зареждат. Виждали сме този метод за дезинфекциране и преди, но за първи път приложен по такъв начин.

Като изключим тази функция, LG Tone+ Free не предлагат кой знае какво повече от останалите безжични тапи на пазара. Батерията им издържа 6 часа, но пък имат функция за бързо зареждане, която предоставя 1 час слушане на музика след само 5-минутно зареждане. Тапите разполагат и с вграден Google Assistant, IPX4 сертификат, което означава, че слушалките са устойчиви на пот, което ги прави перфектни за тренировка, а звукът им е калибриран от Meridian Audio – новия партньор на LG за аудио сегмента им.

Има само един проблем – трябва да сте жител на Южна Корея, за да се сдобиете с тях. Засега те са налични ексклузивно само там и се продават за около $215. Въпреки това CES 2020 наближава и няма да е изненада, ако тогава LG разширят хоризонта на тези борещи се с микробите слушалки.

Вижте още: OLED и NanoCell – LG стопяват разликите