Филмът The Super Mario Bros. Movie излезе по кината миналата седмица и счупи рекордите, като на вътрешния пазар в САЩ събра малко над 146 милиона долара. Както пише Deadline, това е най-касовият премиерен уикенд за филм, базиран на видеоигри, който измества от първото място Sonic The Hedgehog 2, който преди това държеше рекорда със 141 млн. долара. Лентата с пъргавия Марио се превърна в хит по целия свят, като глобалните приходи вече надхвърлят 377 долара, което го прави най-голямото откриване за годината досега.

Филмът The Super Mario Bros. Movie на Illumination и Universal пренася любимата игра на Nintendo на големия екран. Историята разказва за Марио (озвучен от Крис Прат) и Луиджи (Чарли Дей), двама неуспели водопроводчици от Бруклин, които се изправят срещу Баузър на Джак Блек, след като по някакъв начин се пренасят в Кралството на гъбите. Пийч (Аня Тейлър-Джой) допълва класическите герои в тази изпълнена с носталгия история. Това е първата филмова адаптация на видеоиграта от 1993 г. насам, когато се появи масово недолюбваният филм на живо Super Mario Bros.

Най-новият филм се предлага в 3D, IMAX и други премиум формати, които съставляват 38% от продажбите. Според Рич Гелфонд, главен изпълнителен директор на IMAX, The Super Mario Bros. Movie е най-печелившият анимационен филм на компанията, като е спечелил 21.6 млн. долара в световен мащаб.

Не само анимационните филми и филмите за видеоигри се изравняват с тези на IMX. The Super Mario Bros. Movie има исторически третите най-високи продажби за великденския уикенд след Batman vs Superman със 181 млн. долара и Furios 7 със 161 млн. долара.

С подобни начални продажби е доста вероятно да видим анимационно продължение на екранните приключения на Марио в някакъв момент в бъдещето, а това може да отвори вратата за по-нататъшни високобюджетни адаптации на любими имоти на Nintendo. Пригответе се да изследвате имението на духовете или джунглата на Donkey Kong в следващия неизбежен спин-оф.

Снимка: Nintendo/Illumination

Виж още: Луноходът на SpaceX ще покори Луната през 2026 г.