Както се говореше по-рано, следващото поколение iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще разполагат с унифициран бутон за регулиране на звука и бутон за изключване на звука според изтекли CAD изображения, споделени във видеоклип в китайската версия на TikTok и публикувани в Twitter от ShrimpApplePro.

Очаква се вместо отделни бутони за увеличаване и намаляване на силата на звука моделите iPhone 15 Pro да имат един издължен бутон за регулиране. Междувременно се очаква превключвателят за изключване на звука, който присъства още от оригиналния iPhone през 2007 г., да се превърне в бутон, който може да бъде натиснат, за да се включи или изключи звъненето на iPhone.

Според слуховете и бутоните за сила на звука, и бутоните за изключването му ще бъдат с твърдотелен дизайн. Вместо да се движат физически, бутоните ще осигуряват тактилна обратна връзка от два допълнителни Taptic Engines в iPhone, за да симулират усещането за движение, подобно на бутона Home на най-новия iPhone SE или тракпада Force Touch на съвременните MacBook.

Предполага се, че стандартните модели iPhone 15 и iPhone 15 Plus все още ще имат два физически бутона за сила на звука и превключвател за изключване на звука, както показват други CAD изображения във видеото. Apple трябва да обяви цялата серия iPhone 15 през септември, както обикновено.

Във връзка с това технологичният журналист Сони Диксън предостави допълнителен поглед към предполагаемите предни стъклени панели за серията iPhone 15. Подобно на оригиналното изтичане, изображенията показват, че Pro моделите ще имат по-тънки рамки около дисплея и че Dynamic Island ще бъде разширен до стандартните модели iPhone 15.

Снимка: ShrimpApplePro

Виж още: Нов патент подсказва някои невероятни способности на сгъваем iPhone 

 

Тагове: