Според нов доклад увеличеният размер на iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max за следващата година дава възможност за подобрения, включително перископна телефото камера и 12% по-голям сензор на основната камера.

Слухът бе споделен за първи път в китайската социална медия Weibo от потребител, който твърди, че е получил вътрешна информация за индустрията. В потвърждение на няколко други съобщения, че догодина моделите iPhone 16 Pro ще разполагат с по-големи дисплеи, лицето твърди, че увеличеният размер на устройствата ще осигури повече вътрешно пространство за компоненти, включително перископна телефото камера. Преди няколко дни Марк Гърман от Bloomberg заяви, че по-големият размер на моделите iPhone 16 Pro може да спомогне за улесняване на подобрен хардуер на камерата или по-големи вътрешни батерии.

Макар че се очаква iPhone 15 Pro Max да въведе първата перископна телефото камера на iPhone, функцията се очаква да бъде в началото ексклузивна за най-големия iPhone на Apple. Съобщава се, че с моделите iPhone 16 Pro догодина Apple планира да въведе телефото камерата и в двата Pro модела. Следователно увеличеният размер на iPhone 16 Pro поне частично се обяснява с необходимостта от повече вътрешно пространство за внедряване на перископната камера в по-малкия модел Pro.

За iPhone 16 Pro Max или iPhone 16 "Ultra" допълнителното вътрешно пространство очевидно ще позволи по-голям сензор на основната камера, който е с размер 1/1.14 инча. В момента iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max разполагат със сензор с размер 1/1.28 инча. За тазгодишния iPhone 15 Pro Max не се очаква увеличаване на размера на сензора. Това твърдение междувременно беше подкрепено от източник в Twitter, известен като ShrimpApplePro.

По-големият сензор би могъл да подобри динамичния обхват и размазването на фона на основната камера на iPhone. Той би могъл също така значително да подобри възможностите за снимане при слаба светлина, тъй като по-голямата повърхност може да улови повече светлина при една и съща скорост на затвора и бленда.

Снимка: Unsplash

Виж още: Надежден източник твърди, че серията iPhone 16 Pro може да бъде най-голямата на Apple

 

Тагове: