iPhone 15 Pro Max е единственият модел от тазгодишната гама, чиято цена се повишава със 100 долара, докато Apple успява да запази останалите три непроменени модела от поскъпване. С тази промяна клиентите получават и 256 GB за базовия модел, както и ексклузивна перископна камера с увеличение. Ето защо изследователската фирма TrendForce смята, че 6.7-инчовият флагман на Apple е на разумна цена предвид икономиката и предоставя своите оценки и подробности за доставките до края на годината.

TrendForce веднага разпознава акцентира върху паметта с 256 GB и перископната камера, като предполага, че въпреки тези подобрения iPhone 15 Pro Max започва от 1199 долара, а iPhone 15 Pro със 128 GB - от 999 долара, което запазва миналогодишната цена. Появиха се слухове, според които Apple може да бъде принудена да повиши цената с до 200 долара, и точно както миналата година технологичният гигант успя да заглуши целия този шум, като оскъпи само iPhone 15 Pro Max.

TrendForce отбелязва, че през тази година се очаква да бъдат доставени около 80 милиона iPhone 15, като 60% от тях ще бъдат покрити от моделите Pro. Въпреки че това е прилична цифра, изследователската фирма предупреждава, че силният щатски долар може да повлияе на решението за покупка на потребителите на чуждестранните пазари, особено в Китай, на който се падат до 25% от продажбите на компанията. В новите данни се споменава също така, че има прогнозиран 5% годишен спад на доставките на iPhone, което показва, че ако икономиката не беше в сегашното си състояние, тези доставки можеше да са по-високи.

Освен че има два пъти повече място за съхранение от iPhone 15 Pro и 5-кратно оптично увеличение, iPhone 15 Pro Max се захранва и от 3nm A17 Pro SoC, 8 GB RAM, подобрени камери, шаси от титанова сплав, Wi-Fi 6E, USB-C порт с пропускателна способност 10 Gbps и това са всички подобрения, за които знаем. С повече промени под капака нашето собствено мнение е, че Apple значително е увеличила списъка с ъпгрейди тази година, а за 100 долара разлика в цената някои потребители може да смятат, че покупката си заслужава.

Снимка: Apple

Виж още: iPhone 15 Pro с 18-каратово злато е начинът телефонът ви да се отличава от останалите 

 

 

Тагове: