Знаете какво казват - добрият дизайн е интересен, но концептуалният дизайн е още по-интересен. Ето защо, когато попаднем на изключително интригуваща концепция, бързаме да я споделим с вас. В случая става въпрос за сгъваем телефон, чийто патент е притежание на Samsung и пресъздаден от дизайнера Джърмейн Смит.

Както знаете, сгъваемите телефони откриват много нови възможности и въпреки оспорваната конкуренция всички познаваме изключително успешните модели на Samsung. За да достигне до тях, компанията определено е разчитала в голяма степен на своята R&D дейност, търсейки най-различни начини да подобри ежедневието ни. Патентът, който ни привлече вниманието, е за сгъваем телефон с един вид “капаче”, което всъщност е дисплей. Горната половина на екрана може да се разпростре наляво, а разширението да се сгъне назад като капак, докато той бъде подравнен с камерите. Това превръща телефона в по-правилна форма, много наподобяващ L-блока на Tetris.

Патентът е забелязан от LetsGoDigital, които го оприличиха на LG Wing и неговия въртящ се екран. Изглежда, че сгънатият сегмент не остава безучастен, защото дори в тази своя поза, той може да показва нотификации, да се използва за визьор, а и със сигурност гарантира едни по-висококачествени селфита. Когато пък е разгънат, екранът може да демонстрира разширена картина или пък контролер за управление на определени приложения. Разбира се, това би било голямо предизвикателство за всички разработчици, но все пак говорим само за патент.

Снимки: LetsGoDigital

Виж още: Samsung Galaxy S22 Ultra - кулминацията на две серии (РЕВЮ)