През лятото може и да ни остане време за развлечения и е доста вероятно да се отдадем на безсмислено скролване. Не можем да не признаем, че TikTok е идеалната платформа за това, като има един проблем - в момента, в който отворим приложението, звукът на видеото ни облива (и доста често стряска). Ако сте търсили по какъв начин да спрете звука на TikTok още в самото начало, ние имаме бърз отговор на този проблем.  
TikTok добави така необходимата функция, която заглушава приложението при всяко стартиране - видеоклиповете все още ще се възпроизвеждат автоматично, но вече без звук. 
Първо се уверете, че използвате най-новата версия на приложението TikTok, и отидете в профила си. Докоснете Menu в горния десен ъгъл и отидете на Settings and privacy. Превъртете надолу до раздела Playback section и активирайте функцията Open TikTok on mute.   
За да включите звука на видеоклиповете, когато сте готови, можете да направите едно от двете неща: просто докоснете иконата Mute върху видеоклипа или използвайте бутоните за сила на звука на смартфона си, за да регулирате силата на звука ръчно. 


  
Ако основното ви оплакване е, че видеоклиповете при стартиране са твърде силни, можете също така да опитате да намалите силата на звука на особено силните видеоклипове, вместо да ги заглушавате напълно. В раздела Accessibility ще намерите функция, наречена Auto volume adjustment. Когато я включите, тя автоматично ще намали силата на звука, когато дадено TikTok видео е твърде шумно. Това няма да се отрази на системната сила на звука, но това е функция от типа "включено/изключено", като приложението TikTok взема решение кога да намали силата на звука. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Threads достигна 100 милиона потребители само за 5 дни, подобрявайки рекорда на ChatGPT

Тагове: