Philips Momentum 329M1RV е нов 4K 144 Hz модел в морето от монитори с висока производителност, ориентирани към геймърите (особено тези, използващи конзолата XboX). Това, което го отличава, е неговият минималистичен дизайн и марковата функция Ambiglow, която работи малко по-различно от повечето RGB реализации на пазара. Нека да видим защо Philips Momentum 329M1RV може би е вашият най-добър избор, ако търсите HDMI 2.1 монитор за игри с 144 Hz изход.

Външният вид и някои други предимства

Philips Momentum 329M1RV изглежда повече като първокласен монитор за бизнеса, отколкото като вариант, предназначен за гейминга. Устройството има матово черен корпус, който е съчетан с матова сребриста стойка, което му дава изчистен и много елегантен външен вид – моделът е носител на наградата за дизайн Red Dot за 2020 година. Дисплеят е без рамки от трите страни, въпреки че все още има вътрешни граници, които може и да не забележите веднага. Мониторът е голям, така че трябва добре да подготвите бюрото си, преди да го поставите, за да избегнете проблеми с пространството.

Качеството на изработката Philips Momentum 329M1RV като цяло е фантастична. Включената стойка предлага регулиране на наклона, завъртането и височината по ваш избор, освен това е твърда и стабилна, така че екранът няма внезапно да увисне или да се разклати, докато се използва.

Друга забележима характеристика на Philips Momentum 329M1RV са светодиодите, които очертават задния му панел. Това е фирмената Ambiglow технология, която предоставя красиво осветление отзад, в съответствие с доминиращите цветове на екрана. Мониторът притежава OSD джойстик, който се намира отзад, близо до дясната страна на екрана и е лесно достъпен.

Друг акцент на този модел е неговото впечатляващо оформление за свързване с всички модерни стандарти, които отговарят на всяка ваша нужда. Свързаността му включва DisplayPort 1.4 DSC и три HDMI 2.1 порта, които позволяват свързване и използване на резолюциите 4K 144 Hz и 4K 120 Hz съответно за компютър и за конзолите от следващото поколение. Освен това получавате USB-C слот с DP Alt Mode и 65 вата захранване, което ви позволява да закачате всички модерни лаптопи. Тук ще намерите и четири USB 3.2 порта за високоскоростен трансфер. Налице е 3.5 мм жак и чифт 5-ватови високоговорители, които звучат доста по-добре от повечето вградени най-вече заради DTS Sound фирмената технология. Ще се насладите да богат и обемен звук с добри басове и отлични високи честоти. Моделът има някои много полезни функции като например MultiView, която позволява да гледате информацията или видеото от два източника едновременно на един екран.

 

Отличен дисплей и страхотна производителност

Philips 329M1RV може да се похвали с 32-инчов IPS панел с разделителна способност 3840 x 2160, честота на опресняване 144 Hz и време за реакция 1 ms. Яркостта възлиза на 500 cd/m2, докато съотношението на контраста е установено на 1000:1, както е при повечето IPS панели. Този модел е сертифициран за HDR 400, така че може да предложи подобрен и разширен контраст и високо качество на цветовете.

Мониторът изобразява 100% sRGB и 90% DCI-P3 за страхотна цветова производителност в игрите и филмите и идва с отлично фабрично калибриране, така че повечето потребители няма да имат нужда да го калибрират освен за основни настройки като яркостта на екрана.

Времето за реакция е доста добро, както и на останалите 4K 144 Hz монитори, които вече са на пазара. Моделът е страхотен за бързите кадри в игрите, за гледане на филми и за дълги часове работа – налице е специалният режим LowBlue, който заедно с технологията Flicker-free са призвани да намалят напрежението и умората на очите, често причинени от продължителното седене пред монитора. Дисплеят също така осигурява поддръжка на променлива скорост на опресняване (VRR) специално за конзолите Xbox Series X за постигане на безпроблемно плавно движение. Philips Momentum 329M1RV е съвместим както с FreeSync, така и с G-Sync – забавянето на входа е 5 ms при 144 Hz, така че няма нужда да се притеснявате за лаг и накъсване на картината по време на игра.

Philips Momentum 329M1RV е един от най-добрите 32-инчови 4K 144 Hz монитори, които може да намерите на пазара, най-вече заради неговата производителност при новите игри. Моделът е способен да зарадва окото с отличен контраст, така че всички геймъри, включително професионалните, ще останат изключително доволни да го притежават. Може да откриете повече за него на този ЛИНК.

 

Вижте още: Най-добрите технологични продукти от наградите EISA за 2022-2023 година вече са известни - ето кои са те!