Пътят на HONOR е приказка за възраждане и амбиция. Някога под шапката на Huawei, HONOR се отдели, за да начертае свой собствен път, свободен от ограниченията и сенките на бившата си компания майка. Амбицията им днес е видима, като тя има за цел не просто да се конкурира, а да бъде водеща, особено в сегмента на смартфоните от висок клас.

HONOR Magic6 Pro е най-новото доказателство за тази амбиция – отлично оборудван смартфон с превъзходни камери и умопомрачителен екран, който отразява ангажимента на марката към иновациите, производителността и дизайна.

 

Размер и тяло

 

HONOR Magic6 Pro има впечатляващ дизайн, съчетаващ ергономия и хармонична естетика. Той може да се похвали с първокласна изработка, която включва голям, 6.8-инчов LTPO OLED дисплей в тяло, което се усеща изненадващо удобно в ръката. Размерите (162.5 x 75.8 x 8.9 мм) и теглото (225 г) са внимателно балансирани, което го прави приятен за употреба за продължителни периоди от време. Използването на висококачествени материали в конструкцията му придава здравина и същевременно елегантност. Впечатление прави стъклото на дисплея – то е базирано на NanoCrystal Shield и е в пъти по-здраво от използваните досега материали, което го прави много устойчиво при падане. Чудесна новина за потребителите е, че HONOR Magic6 Pro също така разполага с 5-звездна защита при падане от SGS и е доста малко вероятно лесно да бъде повреден или счупен.

 

Екранът

 

OLED дисплеят е мястото, където Magic6 Pro буквално блести. С яркия си екран (1600 nits стандартна и 5000-пикова яркост) с впечатляващата си резолюция от 1280 x 2800 пиксела, в 19.5:9 съотношение и 453 ppi наситеност, той се простира от край до край, с минимални рамки и предлага поглъщащо HDR10+ и Dolby Vision зрително изживяване.

Използваният панел е от най-висок клас, с превъзходна точност на цветовете, яркост и контраст. Независимо дали става въпрос за игри, стрийминг на видеосъдържание или просто за скролване в социалните мрежи, дисплеят е истинско пиршество за очите. Екранът на HONOR Magic6 Pro е оборудван със специално 4320Hz високочестотно PWM затъмняване, което влиза в сила в режим на ниска яркост, което разтоварва очите преди лягане с по-мека светлина и облекчава умората им.

Тук е моментът да споменем, че високата честота на опресняване (LTPO с адаптивна честота на опресняване между 1 и 120 Hz) осигурява плавни преходи и анимации дори и при бързо скролване, като прави всяко взаимодействие с Magic6 Pro плавно и отзивчиво.

Референция за качеството на екрана на смартофона е и признанието на DxOMark, които го класират на призово място сред конкурентните флагмански модели.

 

Хардуерът

 

Сърцето на HONOR Magic6 Pro е Snapdragon 8 Gen 3. Това е най-новият процесор от висок клас, който гарантира, че може да се справи с лекота дори с най-взискателните задачи. В съчетание с графичния чип Adeno 750, 12 GB оперативна памет и щедри възможности за съхранение с капацитет от 1 TB, Magic6 Pro е не само бърз, но и устойчив на бъдещето. Независимо дали става въпрос за мултитаскинг, тежки игри или работа с интензивни приложения.

Животът на батерията е друг акцент, като и там моделът е претърпял ъпгрейд: 5600 mAh, с възможност за 80 W жично и 66 вата безжично зареждане. Капацитетът на батерията е сред най-високите в класа, а постиженията на HONOR в технологията за бързо зареждане означават, че можете да получите значителен заряд само с няколко минути включване в контакта.

Magic6 Pro работи с Android 14, като отгоре е поставен MagicOS на Honor, като потребителите разполагат с всички приложения на Google. Приятна новост е 3D отключването чрез сканиране на лицето - функция, която малко конкуренти предлагат в своите модели.

Друга отличителна черта, която намираме при този флагман е имплементацията на Al Privacy Call, което позволявя интелигентно адаптиране към точната сила на звука за дадената в момента околна среда, осигурявайки яснота на разговорите при минимално изтичане на звука в пространството около разговарящия.

 

Камерите

 

От широкоъгълни снимки до детайлна макрофотография - Magic6 Pro определено е отличен избор. Той разполага с широкоъгълен 50 MP f/1.4-2.0 сензор с лазерен автофокус, 120 MP перископ телефото с f/2.6 и 2.5х оптичен зуум и ултраширок 50 MP s f/2.0.

Основният сензор заснема зашеметяващи изображения с отлична детайлност, динамичен обхват и точност на цветовете. Нощната фотография също е силна страна на този смартфон благодарение на усъвършенстваните алгоритми за обработка на изображения, които подобряват снимките при слаба светлина.

Телеобективът (180 MP, f/2.6) със 180 MP резолюция обещава страхотни резултати както при естественото си фокусно разстояние, така и при двойно по-голямо, докато основната камера е снабдена с обектив с двойна бленда за малко по-голям контрол върху дълбочината на рязкост, без да се губят твърде много възможности при слаба светлина. Тя прави много чудесни изображения с отлична детайлност и без никакъв шум, който да повлияе на заснетите образи.

Динамичният диапазон е чудесен, автоматичният баланс на бялото е надежден, а наситеността на цветовете е много добре преценена в режима по подразбиране "Ярко".

Ултраширокоъгълната камера на Magic6 Pro също е впечатляваща през деня. Тя е по-широка от повечето ултракъси, което вече е предпоставка за нейните силни страни, и успява да заснеме резки и детайлни изображения с минимално омекотяване към самите ъгли. Динамичният обхват и възпроизвеждането на цветовете също са на много високо ниво. Смартфонът е в крак с модерното време и изкуственият интелект, като при снимане залага на AI Motion Sensing Capture, което му позволява интелигентно да улавя емоцията при всеки един момент. Технологията поддържа интелигентен високоскоростен затвор, които е чудесен за спортни сцени, , движения на животни, и портретни снимки с усмихващи се хора.

Качеството на видеото от Honor е в резолюция 4К с 30 или 60 кадъра в секунда, като това, идващо от основната камера, е меко и естествено. Цветовете са живи, а качеството не пада дори и при 60 fps. Стабилизацията при снимане на видео също е на върхово ниво.

Селфи камерата също е отличена високо от DxOMark, като с лекота тя грабва призовото място в класацията с точността на експозицията и динамичния ѝ обхват.

 

Заключение

 

HONOR Magic6 Pro е забележителен модел на марка, която иска да се утвърди като лидер на пазара. Със зашеметяващия си Dolby Vision екран, балансирания сет от камери и мощната си производителност това е устройство, което е предназначено както за технологично ориентираните потребители, така и за обикновените потребители, които търсят първокласно изживяване. Животът на батерията е към върха на класацията, а зареждането е по-бързо поне от това на конкурентите. Също така впечатляващите цифри в спецификациите на камерата се превръщат в хубави снимки.

Можете да откриете HONOR Magic6 Pro при трите мобилни оператора, както и в големите вериги за електроника.

Снимки: HiComm