Хардуерът на PlayStation 5 е една от най-добре пазените тайни в технологичната индустрия. Sony се е окопала в доста сериозен бункер, в който нейните инженери творят следващата голяма PlyStation конзола. Конкуренцията на гейм пазара се увеличава с всеки изминал ден и сме сигурни, че Sony, предвид лидерските си позиции, готви нещо специално.

Настоящият теч демонстрира потенциалния гейм контролер на конзолата, която би следвало да дебютира през 2020 година.

Въпросният идва от Ray Sekiro, който стои зад PlayStation блога Remote Play.

Евентуалният наследник на DualShock 4, ако съдим по изтеклата снимка, ще предложи малък реагиращ на допир дисплей в центъра си, стоящ между d-pada и традиционните екшън бутони в дясно. Според Ray Sekiro това би трябвало да отключи възможност за по-дълбоки и иновативни геймплейни интеракции

Трябва да припомним, че на практика DualShock 4 предлага подобна функционалност, използвайки в средата си тъч-пад. Иначе, силно се надяваме, ако този контролер е реален, да е и силно прототипен, защото изглежда меко казано странно.

Естествено, има голяма вероятност този теч да е изкуствен, съответно и фотосът да е фалшив. Pushsquare вярва, че снимката не е реална, а някой е проектирал DualShock 5 с идеята да предизвика интерес към конзолата.

Четири идеи за евтин ъпгрейд с големи ползи за вашето РС