Всеки знае, че пролетта е време за ново начало. Събуждаме се от зимен сън също като съживената природа и жадно поглъщаме слънчевите лъчи, докато обхождаме улиците по пътя си от едно вълнуващо събитие към друго. Не можем да се справим в хаоса на културната карта на града без компас - както винаги се доверяваме на "Програмата" за най-актуалната информация за всички предстоящи прожекции, постановки, концерти и още много. И както новото начало трепти в цялото същество на света около нас, то пристига и на programata.bg с нова визия, подобрена функционалност и още повече свежо съдържание, но и със същата утвърдена с годините традиция на медията.
Та какво ново? Новият сайт на "Програмата" ни посреща на същия адрес с изчистен, минималистичен и модерен дизайн и олекотена навигация, която улеснява пътешествието ни през културните му дълбини. Най-горещите кинопремиери, най-новите постановки, най-гръмките концерти и най-експресивните изложби – всичко, което ни вълнува, ни посреща още на началната страница. Освен добре познатите категории programata.bg вече разполага и с нов раздел: в Градът откриваме разширени материали, ревюта, интервюта и купища ексклузивно съдържание, което не може да бъде прочетено никъде другаде. Градът се простира от уличките на независимите артисти, през булевардите на големите имена в киното и театъра, магистралите на най-пресните културни новини и уютните площадчета, кипящи от енергията на словото.

Ако пък имаме любопитни малчугани вкъщи, вече не се налага да увъртаме в отговор на развълнуваните им възклицания: „Искам да стана художник! Искам да стана учен! Искам да танцувам хип-хоп танци!“. Детският блог на "Програмата" е вече едно цяло с основната страница на медията, като всички детски филми, постановки, работилници, курсове и активности са обособени в новия раздел Kids. Освен еднократни събития в "Програмата Kids" са събрани и най-интересните курсове, занимални и ателиета за креативни хлапета.
Каквото и да решим да правим в свободното си време, новият сайт на "Програмата" остава винаги насреща, за да задоволи жаждата ни за изкуство. Вече познаваме мястото: programata.bg.

Снимки: programata.bg