В Интернет се появи нов сайт -  Phone Size, на който може да се сравняват размерите на смартфоните. Той ще бъде много полезен, на онези, които преди да закупят телефон чрез мрежата искат да разберат колко е голям като размери в действителност.
Преди да започнете да ползвате услугите на сайта ще трябва да укажете формата на дисплея  на вашия смартфон (4:3, 16:10, 16:9 или  iPad таблет) и големината на неговия диагонал. Всички модели се показват на дисплея в мащаб 1:1, а ако размерите на смартфоните не съвпадат с малко може да ги регулирате с опцията Offset.

Сега за сравнение може да добавите повече от 100 популярни модела от известни производители, включително Apple, Research in Motion, Dell, HTC, Samsung, Google, LG, Motorola и Nokia, като броят им постоянно се допълва.  
Към всеки смартфон се указват неговите физически данни - габарити, тегло, диагонал и резолюция на дисплея, а също и тяхната плътност (ppi). Другите параметри като тип на процесора, обем на паметта и т.н. не се извеждат, както не се предлага и изглед отстрани и отзад. 

Тагове: