Нова функция за търсене в Google Now ще ви улесни, когато искате да намерите информация за повече от 900 различни заболявания. Те включват всичко - от зачервени очи до екзотични болести като тропическа треска.

По-рано тази година компанията въведе нова функция за търсене, специално за медицинска информация. Всеки път, когато хората търсят определени болести или здравни състояния, отдясно на резултатите от търсенето се появява каре с детайли като симптоми и лечение. Първоначално функцията беше достъпна за 400 здравословни състояния, но сега Google увеличава тази бройка повече от два пъти.

„Здравословните състояния са сред най-често търсените теми в базата данни на Google“, заявиха от компанията през февруари. Google също така направи и подобрения в дизайна на информационните полета. Сега, ако търсите специално за симптоми на болестта ви, симптомите ще се появяват в полето на първо място. Имате и възможността да отпечатвате информацията в PDF, за да я покажете на личния си лекар.

ЗАБЕЛЕЖКА: Тази функция не трябва да се използва за диагностициране на пациенти или предписване на лекарства. Тези наставления можете да получавате само от личния ви лекар, в противен случай рискувате да си навредите, ако има неточности.

Въпреки опасенията за самодиагностициране Google казва, че информацията също така ще позволи на хората да станат по-информиране за своето здраве.

 

Прочетете още: Нова технология за трансплантация на кости ги създава от собствените ни клетки 

Тагове: