Google и Twitter обявиха, че в мобилната (а скоро и в настолната) версия на Google Search ще започнат да се появяват туитове директно на страницата с резултатите. Това се отнася до Google приложението за Android и IOS, както и за "всеки браузър на телефона или таблета ви".

Twitter интеграцията в реално време в резултатите от търсенето с Google в момента е достъпна само за потребители от САЩ, които търсят на английски. Функцията ще стане достъпна в повече страни "през ​​следващите месеци".

Докосване на туит в резултатите от търсенето в Google ще ви отведе директно в Twitter. Това означава, че потребителят не само ще вижда тези туитове, но и ще може да си взаимодейства с тях.

Този вид партньорство не е технически ново за Google и Twitter. През декември 2009 г. Google стартира Real-Time Search, което показваше туитове и друга актуална информация. Днешната интеграция бе обявена през февруари. През Q4 на 2014 г. главният изпълнителен директор на Twitter Дик Костоло потвърди, че компанията е подписала сделка с Google, за да донесе туитове направо в резултатите от търсенето в Google в рамките на няколко месеца. Е това вече се случи!

Google обяснява какво се надява да спечели от партньорството си с Twitter: "Това е чудесен начин да получаваме информация в реално време, когато нещо се случва."

Twitter обяснява какво иска да постигне с партньорството си с Google: "С дълбокото интегриране на Twitter съдържание в реално време в резултатите от Google търсенето се надяваме, че ще ви е по-лесно от всякога да проучвате вашите интереси в Twitter и Google."

С други думи Google се надява да засили търсенето на информация, а Twitter се стреми към повече потребители и ангажираност. А дали това не е предизвестие, че някой ден Google може да придобие Twitter?

Прочетете още: Google премахва досадните предварително инсталирани приложения 

Тагове: