Според информация на Bloomberg Twitter е постигнала споразумение с Google, което да направи туитовете по-достъпни и лесни за откриване.

През първата половина на годината съобщенията в Twitter ще бъдат налични в резултатите от търсенето в Google веднага след като са пуснати. Това ще е възможно благодарение на договорката, която ще позволи на софтуерната компания директен достъп до потока от информация, генериран от потребителите на социалната мрежа. Разбира се, източниците на Bloomberg са пожелали да запазят своята самоличност в тайна, тъй като сделката все още не е публично обявена. До този момент Google трябваше да преглежда Twitter за информацията, която сега ще идва автоматично.

Споразумението е логично продължение на желанието на Дик Костоло, изпълнителен директор на Twitter, да направи съобщенията достъпни и видими за повече хора, които не са потребители на социалната мрежа. От това следва, че компанията ще може да увеличи приходите си от реклама, тъй като ще достига до по-голяма публика. От Twitter отчитат забавяне в растежа на потребителската база, което доведе до подобни сделки с Bing (Microsoft) и Yahoo, a по-рано тази седмица стана ясно, че е достигнато до рекламна сделка с Flipboard.

Според източниците на Bloomberg инженерите на Google и Twitter вече работят по осъществяването на споразумението.

Google Drive скоро и за Linux

Тагове: