Токио нощем е уникално красив град, особено вечер, заради милионите си неонови светлини. И макар те да не са често обект на художествено представяне, студентката Юкино Омура предлага един иновативен начин да пресъздадем градските пейзажи. Нейните невероятни творби са създадени с помощта на хиляди цветни лепящи се точки, които могат да бъдат закупени от всеки магазин за канцеларски материали в Япония.

"Вярвам, че нощните сцени са най-красивите пейзажи, затова и имам няколко нощни пейзажа на стената ми в къщи", споделя Омура пред The Verge. "Въпреки това, моят професор в университета по-изкуства ми каза, че нощните теми са всъщност скучни като произведения на изкуството. И тъй като тези стикери са толкова добре познати, аз мисля, че с тях може да направя изкуството по-достъпно за японския народ, чрез създаване на нощни пейзажи с тези материали, като по този начин добавя нов обрат в жанра, който е бил наречен, "скучен"“.

Повечето градските пейзажи на Омура са залепнали върху черен акрил, а изработката на една такава картина й отнема между 2 и 3 седмици. "Тези стикери, които съм използвала в моите произведения са много популярни в Япония, и почти всеки ги е използвал, когато е бил в началното училище", допълва Омура. "Също така, тези стикери не са скъпи, което мисля, че създава интересен контраст между изразяване на блясъка на нощния град, чрез евтини материали."

 


 

Изкуство под водата!