Ако сте достатъчно запознати с историята на Apple, няма как да не помните първия Macintosh. Преди 31 години Стив Джобс и Стив Возняк промениха света за първи път, показвайки първия си персонален компютър, който и до днес е символ на цяла една ера в технологичната индустрия.

През уикенда в интернет забелязахме една особено приятна концепция на дизайнерите от CURVER/labs, които са вдъхнали нов живот на първия MAC. Тя съчетава вътрешните компоненти на 11.6-инчов MacBook Air с добавен сензорен екран, ново поколение USB конектор и форма, която копира оригиналния Mac, но много, много тънък оригинален MAC! Задната част на компютъра е била „изрязана“, като така е останала само красива алуминиева рамка. Флопи устройството на оригинала е било превърнато в решетка за високоговорителите в модерната версия, където се помещават и слот за SD карта, FaceTime камера и микрофон.

Тази концепция едва ли някога ще види бял свят, но пък е много приятна за очите. Вижте пълния набор от снимки в нашата галерия, както и видеото:

 

 

Прочетете още: Филмът за Джобс ще се снима в дома му

Тагове: