Ако сте сред малцината, които са решили да преминат към Tidal, стрийминг услугата на Jay Z, вероятно сте изправени пред сложния въпрос, какво ще се случи с плейлистите ви. Ако вече сте отделили време и усилия, за да създадете перфектния списък с песни в рамките на една музикална услуга, надали ще искате да започнете от нулата в Tidal.

За щастие вече има по-лесен начин да направите това. Стрийминг услугата съобщи, че ще работи съвместно с малко известната компания Soundiiz, за да улесни прехода за новите си потребители. Soundiiz е сайт, който автоматично прехвърля плейлистите ви от една към друга платформа. Сред поддържаните услуги са основният конкурент на Tidal, Spotify, както и Rdio, Xbox Music и дори стандартни iTunes плейлисти. След като свържете профила си, Soundiiz анализира списъка с песни, открива ги в каталога на Tidal и създава нова плейлиста със заглавие и подредба, идентични с тези на оригиналната. Липсващите песни биват пропуснати.

Jay Z и плеядата от звезди, които съставят ръководството на Tidal, вероятно се надяват, че улеснението ще привлече нови потребители, но според нас слабият интерес към услугата се дължи по-скоро на проблеми в бизнес модела, отколкото на технически трудности при преминаване към Tidal от други платформи.