WhatsApp тества много по-голямо ограничение от 2 GB за прехвърляне на файлове между потребители на платформата за незабавни съобщения.

Възможностите за споделяне на файлове на WhatsApp се превърнаха в ключова характеристика на услугата и приложението включва възможността за споделяне на медийни файлове в разговори още от 2017 г., но ограничението му от 100 MB за размера на файла не се е променило през това време.

Въпреки това според екранните снимки на iOS, споделени от сайта WABetaInfo, услугата, собственост на Meta, изпробва нов таван за ограничение за размер на файла от 2 GB за някои потребители в Аржентина през последните няколко дни.

Увеличаването на лимита до 2 GB трябва да направи платформата много по-податлива за споделяне на видеоклипове и други големи типове мултимедийни файлове, които също ще бъдат безопасно прехвърлени чрез криптирането от край до край на WhatsApp.

Не е ясно дали промяната е само временен локализиран тест или началото на по-широко разпространение, но WhatsApp често извършва изпитания на нови функции в разработка по този начин, така че има голям шанс да стане стандарт за всички потребители на услугата в някакъв момент в бъдещето.

Други нови функции, които WhatsApp наскоро тества, включват възможността за провеждане на анкети в групи на платформата за чат и опцията за реакции на съобщения в стил iMessage.

Снимка: Unsplash

Виж ощеНова европейска разпоредба може да задължи iMessage и WhatsApp да работят с по-малки платформи