Дали заради последните излъчвания на Бионсе на живо, или заради популярните музикални клипове като “Bohemian Rhapsody”, “Sugar” или “Despacito”, хората посещават YouTube, за да слушат и да намират нова музика. Но YouTube е предназначен за гледане на музикални и видео клипове, което означава, че феновете трябваше непрекъснато да превключват между различни музикални приложения и YouTube. От днес в България стартира YouTube Music.

YouTube Music е нова стрийминг услуга, която прави света на музиката по-лесен за преоткриване и по-персонализиран от всякога. Всички начини, по които искате да се наслаждавате на музиката, са на едно място - можете да слушате, да търсите музика и да гледате видео клипове.

YouTube Music е наличен в два варианта: безплатна версия, подкрепяна от реклами и YouTube Music Premium, който изисква месечен абонамент. В сравнение с безплатната версия (YouTube Music), YouTube Music Premium дава възможност за слушане на музика във фонов режим, за изтегляне на музика и е без реклами. Сега музикалните фенове от България могат да се възползват от един месец безплатен достъп, а след изтичане на този период услугата струва 8,99 лв. на месец.

Абонатите на Google Play Music автоматично ще получат достъп до YouTube Music Premium. Google Play Music не се променя – имате достъп до цялата си закупена и качена от вас музика, както и до избраните си плейлистите.

Видео за YouTube Music

Освен YouTube Music, от днес българските потребители имат достъп и до YouTube Premium, премиум версия на цялата YouTube платформа.

Абонатите на YouTube Premium ще се възползват от предимствата на Music Premium, както и от липсата на реклами, възможност за фонов режим, и изтегляния, но за всички видеа в YouTube. Освен това YouTube Premium включва и достъп до съдържанието на YouTube Originals - филми,  шоу-програми и цели сериали като Cobra Kai, Origin, Wayne, и Weird City, и много други. YouTube Premium е безплатен за период от един месец, срещу 10.99 лв. на месец след това или 16.99 лв. на месец със “Семеен план”.  

Може да свалите YouTube Music от Play Store и App Store от днес и е достъпен на music.youtube.com.

Виж още: Искам да бъда известен! 10 популярни типа YouTube видеа, които да създадете сами