Galaxy AI is here – това бе само началото

Със старта 2024 г., със серията Galaxy S24, Samsung даде началото на нова ера в мобилните изживявания, в която изкуственият интелект Galaxy AI играе ключова роля. Galaxy AI е създадена, за да отключи нови нива на креативност, продуктивност и да разкрие свят на нови възможности. Circle to Search with Google, Live Translate и Interpreter, както и Photo Assist са само част от тях.

Samsung AI TV

През 2024 г. Samsung създаде и нова категория при телевизорите - Samsung AI TVs. Продуктовите линии за 2024 г. издигат на следващо ниво домашното забавление с усъвършенствани процесори и мощни функции, управлявани от AI. Призната за глобален лидер в сегмента на телевизорите за 18-а поредна година и шесткратен носител на награди за иновации на CES, Samsung представя перфектната комбинация от авангардни технологии и съвършенство в дизайна.

AI в синхрон за целия дом

Най-новите модели телевизори на Samsung, в комбинация със саундбари, и домакински уреди бяха представени на 30 май в рамките на събитие в мебелния магазин на веригата КАRE в София. В атмосферата на елегантни интериорни решения продуктите на Samsung, благодарение на своята свързаност и работа в синхрон допринасят за още повече ефективност и пълноценност и обживяват всяко пространство. Балансът между продуктите придава завършеност на One Samsung - концепцията на Samsung за цялостни потребителски изживявания.

Телевизорите на Samsung ще бъдат особено актуални през лятото на 2024 г., предвид предстоящите вълнуващи спортни събития - Европейското първенство по футбол и Олимпийските игри. Новите телевизионни гами на Samsung съчетават перфектно качество на картината, възможности за персонализация и страхотен звук за неповторими емоции и преживявания и пренасят феновете на стадиона. С новото поколение телевизори Samsung предлага незабравими мигове и на любителите на гейминга - Game Bar и AI Auto game са само част от нововъведенията. AI Auto Game например разпознава типа игра и оптимизира картината и звука. Така геймърите могат да се концентрират изцяло върху играта.

Сред новите модели аудиовизуални устройства за 2024 г. има представители от гамите Neo QLED 8K и 4K, OLED моделите и саундбарове. Като водещ производител на телевизори в света в продължение на 18 поредни години, благодарение на широк набор от ефективни решения, задвижвани от AI, Samsung преобръща представата за потребителско изживяване.

Neo QLED 8K QN900D

Neo QLED 8K QN900D е новият флагман от Neo QLED гамата в портфолиото телевизори на Samsung. Той идва с подобрения процесор NQ8 AI Gen3 и отбелязва значителен скок при телевизорите с AI технология. Този процесор разполага с модул за невронна обработка (Neural Processing Unit - NPU), който осигурява два пъти по-висока скорост от своя предшественик, както и осемкратно увеличение на невронните мрежи от 64 на 512 - това гарантира изключително зрително изживяване с кристални и ясни детайли, независимо от източника.

Флагманът на Samsung идва с много ключови предимства:

-          Samsung AI Upscaling - любимите предавания и филми се трансформират така, че да съответстват напълно на 8K дисплея, което позволява на потребителите да се насладят на детайлите и яркостта на картината, превъзхождащи традиционните 4K телевизори.

-          AI Motion Enhancer Pro - гарантира проследяване на всяко движение на екрана (особено по време на спортно събитие) с безпрецедентна прецизност. Така динамичните сцени стават по-плавни и ясни.

-          AI Customization Mode - картината е оптимално настроена спрямо предпочитанията на потребителите, тъй като AI автоматично разпознава характеристики от сцените и ги оптимизира спрямо предпочитанията.

-          Active Voice Amplifier Pro - ясен звук с AI-базирана оптимизация, която изолира диалога от околния шум.

-          Object Tracking Sound Pro - обогатява аудио изживяването, като синхронизира звука с действието на екрана за по-динамично и завладяващо съдържание.

-          Adaptive Sound Pro - още повече усъвършенства звуковото преживяване. Тази функция интелигентно адаптира звука към съдържанието и акустичните условия в помещението за един наистина богат и реалистичен звук.

-          AI Auto Gaming Mode - AI Engine разпознава типа игра и оптимизира картината/звука автоматично.

-          Операционната система Samsung Tizen идва с още по-интелигентни функции за по-добра интеграция и персонализация.

-          Samsung Know Security - Samsung вярва, че няма поверителност без надеждна сигурност. Затова компанията явно показва как се използва личната информация и предоставя пълен контрол върху това, което споделят потребителите. Сигурността на данните на потребителите е гарантирана. Всички пин кодове, пароли или други лични данни са защитени от Samsung Know Security.

 

И още от гамата Neo QLED, но в 4К:

Neo QLED 4K (QN95D) - Той разполага също с процесор с изкуствен интелект - NQ4 AI Gen2. Картината и при този модел е невероятна, защото има Quantum Mini LED. Дизайнът е Infinity One - с почти незабележими рамки и изключително тънък корпус. Технологията Quantum Matrix улавя всеки детайл с прецизен ултрафин контрол на светлината. Звукът и при този модел е зашеметяващ - следва всяко действие от картината. Функцията Motion Xcelerator 144Hz е специално създадена за плавни движения и бърза реакция и много ще се хареса на геймърите или на спортните фенове. Като за максимално удоволствие от играта Samsung създадоха специално Game Bar.

Гамата OLED

Samsung представя и първия в света OLED без отблясъци (Glare-Free OLED), който елиминира ненужните отражения и запазва черното наситено и дълбоко, а изображенията ясни при всякакво осветление. Благодарение на същия внушителен процесор NQ4 AI Gen2 като при линията Neo QLED 4K, OLED телевизорите на Samsung разполагат с функции като Real Depth Enhancer и OLED HDR+, които правят картината още по-качествена и впечатляваща.

С функции като Motion Xcelerator 144Hz за плавно движение и бърза реакция, моделът OLED на Samsung е оптимален избор за игри. С режима AI Auto Game, геймърите ще се насладят на още по-голям комфорт с автоматична оптимизация на настройките. FreeSynchPremium осигурява истинско HDR изживяване - визуализации с изключително висок динамичен диапазон, като същевременно поддържа ниска латентност за безпроблемна плавна игра. Освен елегантния дизайн тези OLED телевизори увеличават зрителното пространство. Предлагат се в различни размери - перфектно решение за всеки дом.

Гамата OLED също се отличава с топ характеристики: 4К AI Upscaling - технологията, задвижвана от 20 AI невронни мрежи - трансформира съдържанието в близка до 4К резолюция. Цветовете при OLED са автентични и наситени, валидирани от PANTONE за още по-реалистична и точна картина. Технологията Real Depth Enhancer увеличава контраста, използвайки знанието за това как човешкото око обработва дълбочината на изображенията. Уникалният режим EyeComfort на Samsung идва с интелигентна картина, оптимизирана за зрението на потребителите. Режимът запомня локалните часове на залез и изгрев и ги използва, за да коригира автоматично яркостта на екрана.

 

Саундбари Q-series

Линията 2024 включва най-новия саундбар от серията Q - Q990D. Той се отличава с 11.1.4-канална конфигурация с безжичен Dolby Atmos. Този модел се предлага с множество функции, които са доказателство за продължаващото лидерство на Samsung като най-продаваната марка саундбарове в света през последните 10 години. А сред иновациите е и функцията Sound Grouping за пулсиращ, изпълващ помещението звук и опцията за индивидуално слушане. Тя дава възможност на потребителите да се наслаждават на съдържанието през задните високоговорители, без да пречат на другите хора в помещението.

Изключително тънките саундбарове S800D и S700D продължават да предлагат високо качество на звука в невероятно елегантен и компактен дизайн. Освен това всички саундбари на Samsung идват с усъвършенствани аудиотехнологии като Q-Symphony, която безпроблемно интегрира телевизорите и саундбарите на Samsung за виртуозно оркестрирано звуково изживяване.

 

Ultra Slim лайфстаил саундбари S-series

Освен с ненадминатите си технически характеристики саундбарите от серията S се отличават с дизайн, който перфектно пасва на всички модели телевизори и на всяко място. Тази година продуктовата гама е разширена, за да пасне на разнообразието от екрани. Ultra Slim са супертънки, но с пръвокласен мощен съраунд звук. 

 

Music Frame

Samsung представи изцяло новия Music Frame, който съчетава първокласно аудио с артистичен дизайн, вдъхновен от телевизора The Frame. Това мултифункционално устройство позволява на потребителите да показват лични снимки или произведения на изкуството, докато се наслаждават на безжично аудио с интелигентни функции. Независимо дали се използва като самостоятелно устройство или в комбинация с телевизор и саундбар, Music Frame обещава усъвършенствано звуково изживяване.

·       Дизайн - възможност да се сменя и променя според вкуса и пространството; фоторамка - може да се поставя всякаква снимка с лесни и бързи движения; решение за стена - с изчистен и стилен вид; с решение за маса или други - предоставена стойка; моделът идва и с допълнителни рамки, за да пасне на всеки интериор.

·       Качество на звука - чист звук и дълбок бас, настроен от инженерите на Samsung Audio Lab; звукът е мощен и изпълва пространството, 120 W от 3-посочен говорител.

·       Аудио с много приложения - Hi-Fi/пространствено аудио, поддържаните приложения за споделяне позволяват слушане на любимите плейлисти. Music Frame може да се използва като AI гласов асистент, с лесни гласови команди, включително музикални услуги, поддържани от Alexa and Google.

·       В зависимост от позицията на тонколоната Music Frame автоматично оптимизира звука.

·       Тонколоната работи със SmartThings Hub dongle, а SmartThings App позволява контролиране на домашните устройства, включително Zigbee устройства.

·       Q-Symphony - Music Frame се вписва безпроблемно в екосистемата на Q-Symphony; постига се стерео звук с 2 Music Frames; когато се комбинира телевизор, саундбар и тон-колоната, се постига върховно кино изживяване (TV + Soundbar + 1 Music Frame).

 

FreeStyle 2Gen – Full HD

Преносимият проектор е перфектното технологично решение за гледане на филми, геймиг или просто за амбиантно осветление по време на парти. Samsung FreeStyle 2nd Gen издига забавлението на следващо ниво, по-бърз интерфейс и възможност за стриймване на игри. Домашното кино вече е възможно с екран до 100 инча. Всяка стая може да бъде превърната в домашен киносалон. Проекторът от ново поколение идва с още по-добър дизайн, той е с компактен и объл корпус и удобна стойка. Позицията на проектора The Freestyle 2Gen може да се наглася с помощта на стойка тип люлка, а съдържанието - да се прожектира на различни повърхности, като ъгълът позволява регулиране.

Настройките са бързи и лесни. The Freestyle може да бъде поставен навсякъде, той автоматично оптимизира екрана, за да коригира картината, без да се налага да бъде преместван.

Първокласен 360º звук - мощният вграден високоговорител предоставя богат звук, така че завладяващото аудио изживяване е гарантирано, където и да си.

 

Family Hub

Family Hub променя представите за домакински уред. Family Hub се превръща в ключ към платформа от възможности за управление на дома - от кухнята по време на готвене или от магазина при пазаруване с помощта на смартфона за една перфектна екосистема в полза на ефективното управление на времето. Хладилникът не просто съхранява хранителните продукти свежи, той е идеалният помощник, който винаги е на линия - при обичайните домакински задачи, в грижата за семейството и дори в забавленията.

Функцията View Inside позволява да видиш какво има в хладилника по всяко време и отвсякъде през смартфона си или на екрана на вратата на Family Hub. С функцията Meal Planner можеш да приготвиш лесно любимите си ястия. С помощта на изкуствения интелект и хранителни профили приложението Smart Recipes анализира твоите нужди, за да ти предостави вкусни рецепти за ястия с прости инструкции как да ги сготвиш и да спестиш време. А със SmartThings вече можеш да управляваш дома си по-интелигентно. С гласа си или с докосване на дисплея можеш лесно да контролираш смарт устройства - да ги включваш и изключваш, да регулираш настройките, да координираш дейностите и да ограничаваш потреблението на енергия.

 

Bespoke Jet AI

Изкуственият интелект идва и в помощ на бита и ефективността по отношение на почистване и енергоспестяване. AI и SmartThings стават част от ежедневието в домакинство.

Безжична прахосмукачка Bespoke Jet AI е с All-in-one Clean Station и всмукателна мощност 280 W. Мултициклонният въздушен филтър улавя финия прах. Времето за работа до 100 минути с една батерия позволява да се почисти цяла къща.

Това е първата в света безжична прахосмукачка с изкуствен интелект (AI Cleaning), сертифициран от независимия научен институт по безопасност UL Solutions. Този режим анализира и класифицира типовете среда за почистване, като например вид подова настилка. Почистваща станция All-in-one Clean Station предоставя удобен и хигиеничен начин за почистване на контейнера за прах. Технологията Air Pulse ефективно изтегля праха и мръсотията от него, а въртящият се циклонен филтър премахва 99% от космите благодарение на технологията Air Spin Edge. Почистващата станция улавя 99.999% от финия прах и затваря сама капака на прахосмукачката.

Повече информация за всички продукти на компанията можете да откриете на www.samsung.com/bg

Снимки: Samsung