Въпреки че живеем във време, в което гледането на филми се е превърнало в едно от най-лесно достъпните неща, киното все още си остава най-предпочитаното място за тази цел. Дори най-качествената система за домашно кино и огромните телевизори, които се предлагат на пазара, не могат да заменят усещането, което дава кинозалата със своя плътен звук и гигантски екран.

А някои хора са толкова чести посетители на киносалоните (като мен), че едно приложение като българския Cinexio би ги направило неимоверно щастливи. Приложение, което оглави топ класациите в AppStore и Google Play по-рано тази седмица и вече почти година се налага като водещия кино гид у нас.

a

Cinexio ще зарадва всеки киноман и ще го улесни в посещенията му на киносалоните в България.

 

Досега запазването на билет за кино бе съпроводено от нуждата от компютър наблизо, с който да отворите тежките сайтове на киносалоните, тъй като отварянето им през браузъра на смартфона е бавно и трудно за навигиране. Със Cinexio обаче ситуацията е напълно различна – нужни са ви само няколко докосвания, за да се запознаете с филмите в кината и тяхната програма, а самите резервации отнемат не повече от 10 секунди! Хубаво е да отбележим и че приложението поддържа резервации за абсолютно всички кина от веригите на Кино Арена и Cinema City.

 

След резервациите това, което прави огромно впечатление, е страхотният дизайн. Приложението определено се старае да наложи един максимално изчистен и интуитивен дизайн, който, смея да твърдя, постига прекрасно целта си. Липсата на каквито и да е реклами в Cinexio просто гали окото ви!

 

Предимствата на приложението не свършват тук.

 

Подобно на познатия на всички ни IMDb (Inter Movie Data Base), потребителите имат собствен профил, в който се съхраняват харесаните от тях филми, както и дадените от тях коментари и оценки. Влизането в профила се осъществява с докосване на малкото човече в горния десен ъгъл, а опциите за влизане са две – чрез Facebook или еmail. Добавянето на филми в списъка става изключително лесно – отваряте който и да е филм и ако той ви допада, просто докосвате малкото сърчице в горния десен ъгъл на обложката.

Наскоро приложението представи и нова версия, която освен множество подобрения, откликна на желанията на своите потребители и въведе опции за филтриране и сортиране на съдържанието. Сега всеки филм може да се филтрира по ден, кино и дори жанр. Сортирането също предлага интересни опции – азбучен ред, най-нови, най-популярни и рейтинг. Последните две, спрямо информацията в App Store и Google Play, се влияят директно от оценките и коментарите на самите потребители в приложението. Това значи, че сортирайки по популярност, всеки от нас получава актуална и постоянно променяща се информация.


sОсвен всичко останало филмите в приложението се обновяват всекидневно, а информацията е повече от изчерпателна – актьори, режисьори, трейлър, коментари, оценки – едва ли има нещо, което ще ви липсва.

Приложението предлага и опции за автоматично споделяне на коментарите ви във Facebook и Twitter, а филмите освен в социалните мрежи може да препоръчате и чрез SMS и еmail. Като цяло разработчиците са се погрижи за всичко. На всичкото отгоре приложението поддържа и още цели 5 държави – Германия, Австрия, Хърватска, Словения и Сърбия. Ако някой път ви доскучае и искате да видите какво дават в чужбина, от менюто за избор на град докоснете малката планета в горния десен ъгъл и изберете някоя от другите държави. А още по-хубавото е, че филмите, които виждате там, също може да вкарате в списъка си за гледане и дори да ги оценявате. Готино, нали?


И накрая искам да обърна внимание на нещо, което рядко срещам, особено от български приложения, и това е връзката, която разработчиците поддържат със своите потребители!

 

Хората отговарят лично на всеки, който намери грешка в приложението, и решават проблемите в минимален срок. За да се убедите в това, просто проверете коментарите под приложението в Google Play или харесайте Facebook страницата на Cinexio.

Накратко Cinexio определено впечатлява – кинопрограма, резервации, дизайн, детайли – има всичко, от което може да имате нужда. Родното приложение не отстъпва по нищо на най-добрите западни приложения и нищо чудно, че в него са инвестирали едни от водещите предприемачи в България. Искрено ви препоръчвам и вие да му отделите няколко мегабайта във вашия смартфон и да подкрепите българското. Няма да останете разочаровани!

 

Инсталирайте Cinexio на вашето Android или iOS устройство от Google Play и Apple App Store!