Безспорно е, че гладът за квалифицирани ИТ специалисти само ще се увеличава и макар и трудни, първите стъпки в тази насока са изключително важни за всеки, който има амбициите и интереса да се реализира в областта на софтуерната разработка и ИТ технологиите.

Да ви подаде ръка, за да направите тези стъпки заедно, се е заела компанията PokerStars, която е добре познато име в бранша и част от международната дивизия на гиганта в дигиталните развлечения Flutter Entertainment. PokerStars обяви стартирането на своята първа DevOps Academy в столицата на България – София. Глобалната компания за онлайн спортни залагания, игри и развлечения ще предложи на одобрените кандидати да преминат през 12-седмичен безплатен курс на обучение, ръководен от вътрешни експерти на Flutter International. Той ще предостави на бъдещото поколение ИТ таланти ключови практически умения и знания за развитието на тяхната кариера.

 

Стартирайки през март тази година, DevOps Академията предлага поредица от инициативи, сред които:

• 12-седмичен безплатен курс на обучение, провеждащ се на място в офиса на Flutter International в София и обхващащ основите на съвременните ИТ технологии – управление на жизнения цикъл на приложенията, основи на мрежовите технологии, Linux администрация, езици за програмиране като Python и др.;

• Множество модули с практически упражнения;

• Непосредствено боравене с някои от най-новите технологии в индустрията;

• Част от успешно дипломиралите се ще имат възможност за бъдеща реализация, като се присъединят към някои от DevOps екипите на PokerStars.

 

Предварителни технически умения не са необходими

Не се притеснявайте, ако посочените по-горе термини ви звучат непознато – за да се включите в Академията, не е необходимо да притежавате предварителни технически познания, защото обучението започва от базово ниво. Все пак техническо образование, професионален опит или интерес в сферата на технологиите могат да бъдат считани за предимство. По време на обучението, което ще се проведе в обновения офис на Flutter International – сграда Goldline, намираща се на бул. „Цариградско шосе“, кандидатите ще придобият знания за ключови технически концепции. Академията обхваща общо 12 основни модула.

 

Мартин Агайн, Мениджър инженерни операции в PokerStars, е убеден, че DevOps Академията е идеална възможност за тези, които искат да стартират кариера в сферата на технологиите.

„DevOps Академията е уникална програма, насочена към хора, които са в началото на своята ИТ кариера. Успешното дипломиране би означавало придобиване на практически познания за работа с множество инструменти и концепции, които са универсални за ИТ индустрията и с изключително голямо търсене на пазара на труда."

„Търсенето на умения в сферата на DevOps непрекъснато нараства в глобален аспект. Развитието на талантите е освен приоритет за Flutter International, като компанията предлага възможности на хора без предишен опит. Смятаме, че най-ефективният начин за повишаване на уменията на бъдещите DevOps специалисти е, като им предоставим достъп до директно обучение, водено от едни от най-добрите технически експерти и мениджъри на пазара. Именно затова създадохме и наша собствена DevOps академия", казва той.

След успешно завършване на Академията кандидатите ще получа сертификат за участие, който ще им помогне в бъдещото им кариерно развитие.

Първата от много възможности

Ако търсите възможност да дадете тласък на кариерата си в нова и изключително перспективна посока, не пропускайте възможността да се включите в тази практическа платформа. За да изпратите своята кандидатура и да получите повече информация за DevOps Академията, посетете специално създадената страница, като кандидатури ще се приемат до 28 февруари 2023.

PokerStars е част от Flutter International – международната дивизия на Flutter Entertainment plc, – водеща глобална компания за онлайн спортни залагания и игри, управляваща някои от най-иновативните, разнообразни и отличителни брандове в сектора.

Снимки: PokerStars