Huawei стартира водещия си годишен Европейски ден на иновациите във виенския Kursalon Hübner. Обсъдена беше темата за устойчивото развитие през призмата на околната среда, цифровата икономика и култивирането на таланти. Събитието „Иновации за устойчива Европа“ е предназначено да осигури платформа за технологичната индустрия и местните партньори, университетите, медиите и правителствата за взаимодействие и обмен на идеи.

Бившият австрийски президент Хайнц Фишер откри събитието с думите: „Надявам се, че Huawei ще даде по-нататъшен принос по отношение на иновациите и зелените решения за Австрия. Нека положим общи усилия, за да допринесем за мирна, успешна и красива Австрия и Европа“.

Старши вицепрезидентът и член на борда на Huawei Катрин Чен сподели: „Заедно с нашите партньори ние ще стимулираме зеления напредък и ще насърчим иновациите за създаване на по-устойчива Европа“.

Тазгодишното събитие е първото по рода си, което използва 5G стрийминг на живо за излъчване за глобалната публика в допълнение към обичайните основни речи и дискусии на място. За събитието беше осигурен и 5G демонстрационен камион, предоставен от Huawei, който позволи на публиката извън мястото на събитието да наблюдава практически опит с 5G приложения в областта на смарт решенията за изкопни дейности и AR игри.

 

Австрия Tech4all Guardian стартира: Технологии за природата и околната среда

На Европейския ден на иновациите 2021 Huawei показа много от проектите си за устойчиво развитие, които в момента са част от инициативата на компанията TECH4ALL, включително текущите си партньорства с неправителствената организация Rainforest Connection (RFCx), която защитава биоразнообразието в Амазонка, и гръцки неправителствени организации, които използват стари смартфони и AI за защита на дивата коза в дефилето Аоос от бракониери. Huawei също така обяви началото на нов проект на Tech4all Guardian в Австрия, по който ще работи с Виенския университет и RFCx за изследване на езерото Нойзидл в националния парк Зеевинкел. Този проект ще използва интелигентните софтуерни системи на Huawei за проучване на въздействието на изменението на климата върху биоразнообразието и за разработване на нови мерки за опазване на околната среда, базирани на данни.

ВИЖ ОЩЕ: UBBF 2021: консенсус за изграждането на мрежова инфраструктура за развитие на индустрията

 

5G-базирани иновации за дигитална Европа: 5G интелигентно земеделие и бъдещето на селското стопанство

Като ключов промотор на дигитализацията на европейския пазар през последните 20 години Huawei показа много обещаващи постижения в различни икономически сектори по време на днешното събитие. Това включва работата по внедряването на 5G задвижвани роботи в болници във Виена и изграждането на първото в Европа напълно свързано 5G интелигентно пристанище в Унгария. Главният оперативен директор на DRONETECH Феликс Мюлер също говори на събитието за австрийския проект за интелигентно земеделие в Линц, насочен към трудоемкия селскостопански сектор: „Дроновете и 5G са бъдещето на селското стопанство. Можете бързо да летите над големи площи и веднага да видите къде има нужда от тор или вода на полето. В същото време може масово да намалим употребата на пестициди. Това е и целта на Министерството на земеделието и Програмата 2030“.

В сектора на ИКТ AT&S, австрийска компания, базирана в Щирия, беше отличена с наградата Futurezone – 5G категория, за иновативната си интеграция на въздушни включвания и високочестотни печатни платки за намаляване на загубите при предаване. С тези така наречени „въздушни кухини“ AT&S създава много по-екологичен начин за увеличаване на честотната лента на предаване с до 100%.

 

„Семена за бъдещето“: Huawei обявява нова програма за стипендии за насърчаване на млади таланти

В допълнение към напредъка в индустрията и екологичната устойчивост днешното събитие се фокусира и върху насърчаването на млади таланти. Според Филип Ган, президент на Huawei за Централна и Източна Европа и Северния регион, „Дигитална Европа трябва да има квалифицирана работна сила. Сътрудничеството между компании и университети е добър начин да се постигне това. Съвместната работа помага да се движи науката напред, а също така подпомага развитието на индустрията. През последните 10 години Huawei е обучил повече от 30 000 ИКТ специалисти в Европа чрез нашите програми като Seeds for the Future („Семена за бъдещето“). През следващите пет години ще инвестираме около 35 милиона евро в култивирането на местни таланти. Тази програма ще бъде от полза за 500 000 души“.

Тези изявления бяха част от обявяването на Huawei на нов етап от проекта за развитие на таланти в областта на ИКТ, наречен стипендия Seeds for the Future. Само чрез тази стипендия Huawei се ангажира да инвестира 2.5 милиона евро, които ще бъдат отпуснати на талантливи студенти в Европа за повишаване на квалификацията в областта на ИКТ. Вицепрезидентът на Huawei CEE & Nordic Region Радослав Кендзя обясни как чрез този проект Huawei „ще си сътрудничи с най-добрите университети в Европа, за да подобри способностите и потенциала на следващото поколение европейски иноватори“.

 

Актуализации на мобилните услуги на Huawei: Huawei обявява програми за подкрепа на иновациите на разработчиците

Екосистемата на Huawei Mobile Services (HMS) продължава да утвърждава позицията си през последните няколко месеца като третата по големина мобилна екосистема в света, помагайки на 5.1 милиона регистрирани разработчици да се свързват с над 730 милиона активни потребители месечно по целия свят. На днешното събитие вицепрезидентът на Huawei Mobile Services Europe д-р Хайме Гонсало потвърди отдадеността на Huawei към духа на сътрудничество във всички области на техническите иновации, като обяви множество програми за поддръжка, които Huawei ще предложи в световен мащаб на младите разработчици, най-малкото от които е най-новото ядро ​​на компанията HMS 6 комплекта, които са предназначени да помогнат на разработчиците да посрещнат нарастващата нужда от интелигентни функции на приложенията. До края на третото тримесечие на 2021 г., съобщи Гонсало, има над 173 000 интегрирани приложения на HMS Core в AppGallery, което е забележително увеличение от 81% на годишна база.

Днес бяха обявени и европейските победители в конкурса за иновации в приложенията Huawei HMS, след интензивна конкуренция между 4000 отбора от над 200 страни и региона за създаване на безпроблемни, интелигентни и иновативни цифрови изживявания и изследване на бъдещето на дигиталната интелигентност. 600 от тези отбори също се състезаваха за наградата за технологични жени на HMS, нова категория тази година, която има за цел да подкрепи и насърчи повече открояването на изключителни жени в света на технологиите.

Снимки: Huawei

Още от HiComment