Високите технологии и онлайн гейминг индустрията вървят ръка за ръка. Новото поколение потребители на игрално съдържание и подобен тип развлечение ще търсят все повече продукт, който изисква познание и опит, отколкото чист късмет.

 

Вашата компания е интересен пример за бизнес, създаден на базата на нововъзникващи технологии. Разкажете ни с какво се занимавате?

Марио Овчаров: UltraPlay е софтуерна компания, която предлага продукти и технологични решения за онлайн игралната индустрия вече над 9 години, като клиентите ни са едни от водещите брандове за залагания в Азия, Америка и Европа. Новите технологии и иновациите са здраво вплетени в ДНК-то на компанията и ни помагат да се отличаваме от всички останали компании на пазара.

Един от ключовите ни продукти е цялостното решение за залагане на електронни спортове, като се гордеем с факта, че сме първата компания в света, която започва да предлага коефициенти на тези събития. Вече над 5 години ние развиваме своя продукт за електронни спортове, който достигна до над 28 игрални заглавия.

Усъвършенстваният ни продукт, както и сериозният ни опит в сферата на електронните спортове ни направи доверен партньор на редица брандове, както и ни донесе световно признание от страна на водещите в индустрията организации. През изминалия месец получихме своята 11-а награда за най-добър продукт за залагания на електронни спортове. С развитието на електронните спортове в световен мащаб прогресивно нарастват и приходите на нашите клиенти вследствие на все по-големия интерес към този тип онлайн гейминг. 

Част от бизнеса ви засяга две сфери, за които все още има скептици,

като електронните спортове и криптовалутите. Какво бихте им казали? Реална професия ли е да се занимаваш с електронни спортове например?

Марио Овчаров: UltraPlay съвсем скоро ще отбележи своята 10-а годишнина. За това време се утвърдихме като лидер и иноватор в електронните спортове и криптовалутите. Така създадохме сериозна възможност за привличането на кадри и кариерния път на младите специалисти в България. Открихме една нова и вълнуваща професия като трейдър на електронни спортове, която непрекъснато развиваме и дообогатяваме. Екипът ни от трейдъри, заедно с този на програмистите, са двата най-големи по численост в компанията. 

Всъщност при вас се вижда много добре как технологиите създават нови пазари

и оттам – нови професии, нали така?

Марио Овчаров: Високите технологии и онлайн гейминг индустрията вървят ръка за ръка. Новото поколение потребители на игрално съдържание и подобен тип развлечение ще търсят все повече продукт, който изисква познание и опит, отколкото чист късмет. Ние отговаряме на това търсене и предлагаме висококачествен продукт. Той се развива от нашите програмисти и се управлява от трейдърите на електронни и традиционни спортове. В момента и двата екипа се разрастват, предвид навлизането ни на ключови за нас пазари. 

Как всички тези промени в живота и бизнеса се отразяват на ежедневната работа?

Марио Овчаров: Общата ни визия за развитие и отличителният ни бизнес почерк ни водят напред и ни помагат да се справяме с динамичните промени. В компанията отборната игра, както и интересът към новите технологии и сфери на дейност ни позволяват да бъдем професионалисти.

Трябва ли задължително да разбирам от програмиране,

за да си намеря добра работа, например да работя при вас?

Марио Овчаров: В момента търсим предимно програмисти – както в началото на своята кариера, така и по-опитни. Наред с това позиция­та за трейдър на електронни спортове е винаги актуална за хората с желание, опит и страст към тази сфера.