Стартът на Google Stadia нагорещи атмосферата сред геймърите, но изглежда, че в някои моменти това става съвсем буквално. Потребители съобщават, че техните Chromecast прегряват, когато стриймват игри. Google, разбира се, отрича проблема да е свързан със Stadia и твърди, че излъчването на топлина от устройствата е „по дизайн“.

Социалната мрежа Reddit беше наводнена с постове за развалени или развалящи се устройства в резултат на продължителни геймсесии през Google Stadia. Един от най-положително оценените постове се нарича просто Chromecast Ultra overheating и разказва поредица от неволи.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Играчите твърдят, че устройствата им губят връзка или се гасят след игра повече от 3 часа. Google твърди, че по хардуера, услугите и игрите на Stadia са извършени много тестове и те не отчитат прегряване. Засега проблемите изглеждат изолирани, но с все по-голямото разпространение на Google Stadia ще имаме по-добра идея къде точно се крие проблемът.

Освен това Google търпи критика и по друг параграф - не успява да осигури 4К резолюция при 60 кадъра в секунда за всички игри и използва ъпскейлинг, за да компенсира загубените пиксели. Гигантът отрича това обвинение и излезе с изявление, че Google Stadia винаги „излъчва в 4К на 4К телевизори с подходящата интернет връзка“.  

Виж още: Две седмици (с едно зареждане) в компанията на Huawei Watch GT 2

Тагове: