Едно от най-големите нововъведения в Steam за последните години най-сетне е налично в завършена версия. Това е функцията Steam Remote Play Together, която както подсказва името ѝ, позволява локален co-op с приятели чрез отдалечена връзка. Подобна функция вече познаваме от PS4, а хубавото в случая е, че Steam изисква само домакина на връзката реално да притежава играта.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Буквално всичко, което трябва да направите, е да изберете приятел от вашия списък и да кликнете на менюто Remote Play Together. Към момента тази функционалност е налична за РС, Мас, Linux, iOS и Android. Последните две се свързват чрез Steam Link, а още един плюс е, че всеки може да използва своя собствен контролер при игра.

До тази седмица услугата технически беше в бета версия, но вече е достъпна за всеки с профил в Steam. За да отбележи това, Valve ще проведе голяма разпродажба на игри с co-op елемент, както и ще организира мултиплейър събитие  с известни геймъри.

Това е поредната стъпка към по-отворен геймърски пазар, след като дори някогашните смъртни врагове Microsoft и Sony вече вървят по пътя на междуплатформения геймплей.          

Виж още: Как да поддържате красиво тяло и посредством модерните технологии

Тагове: