Д-р Карова е завършила стоматология в София през 1984 г. Израснала в зъболекарски род, тя продължава традицията в семейството си и се определя като възпитаник на старата школа, но и привърженик на модерните методи в стоматологията. Професионалният ѝ път започва в Смолян, където и досега има успешна дългогодишна практика. Специализира обща стоматология, но най-интересна за нея винаги е била протетичната стоматология – интригуваща със сложните случаи, ангажиращи цялата устна кухина, възможностите за протезиране върху импланти, повдигане на захапка, предвидими и съгласувани с пациентите пълни промени на усмивката. Красивата усмивка е обещание за щастие, както са перифразирани думите на Стендал – превърнати в мото на клиниката, в която вече десет години работи д-р Карова.

От кого сте се учили и кои специалисти са пример за вас?

Моите първи учители са преподавателите ми от факултета. Но дори преди това съм събирала опит и познания от своите родители и техните зъболекарски разговори. Почиствала съм като дете техния частен кабинет, а разказите на моя дядо за обучението с баба ми във „Факултета по стоматология“ на Истанбулския университет са били от изключителна важност при оформянето на моя поглед върху тази отговорна и творческа професия. Човек се учи и от грешките си, това е всеизвестно!

Аз имах щастието случайността да ме срещне с професор Христо Кисов, благодарение на когото грешките ми по пътя в професионалното ми израстване вероятно са били много по-малко и по-маловажни. Работя в клиниката му вече десет години, но съм негова ученичка и последователка над 20 години. С благодарност и уважение казвам, че той е моят учител в съвременната протетична и естетична стоматология и модерната техника и иновации. Проф. Кисов е водещ специалист по протетична стоматология, създал истински последователи, колеги, работещи из цялата страна. Той е автор на учебници, издател на специализирано списание, създател на Българската академия по естетична стоматология – организация за продължаващо обучение на колегите и професионална подкрепа. Академията е в сътрудничество с Немското имплантологично дружество, с колеги от Русия и водещи чужди преподаватели, гостуващи на редовните ни конгреси. Всеотдайността на проф. Кисов като учител и лечител, непрестанно усъвършенстващ се и търсещ преподавател, е пример за всички в клиниката.

Какви са основните принципи и подходи в работата на клиниката?

За коректно и честно отношение към всеки пациент. Добра клинична практика, без ненужно умъртвяване на зъби, без ненужно вадене на зъби и заместването им с импланти, изпиляване с прагова препарационна граница, прецизна лабораторна изработка от колегите зъботехници, използване на необходимия инструментариум за постигане на отличен резултат – това са нашите предимства. В клиниката почтеността е верую, както и максимата да не правим на пациентите това, което не бихме искали направят с нас! Предварителните разговори и съгласуване с мнението на па­циентите относно тяхното лечение са основа на бъдещия успех!

Клиниката на професор Христо Кисов е създадена през далечната 1994 година от самия него, а през септември 2010 г. е обновена и предлага пълна гама стоматологични и зъботехнически услуги. Разполага с 3 кабинета, оборудвани според най-съвременните технологии и изисквания в бранша, където можете да получите висококачествено професионално обслужване и решение на всеки стоматологичен проблем. В клиниката работят доказано добри специалисти, в приятна обстановка и гарантирано без болка.

Няколко думи за вашия екип и специалистите в него?

Екипът на клиниката се състои от специалисти с интереси във всяка област от зъболечението. Всеки от нас протезира върху импланти на своите пациенти. Моето мнение за хирургичната част на поставянето им е, че това е работа за специалист хирург. Имам пълно доверие на нашия колега д-р Калчо Кисов, специализирал години в лицево-челюстна болница, с богат хирургичен и имплантологичен опит и стаж. Д-р Александрина Кочева се развива в протетиката с особен интерес към сложни случаи, свързани с повдигане на захапката. Протезира върху импланти, прилагайки най-съвременната методика в тази област (винтово фиксирани надимплантни конструкции).

Работи също и в областта на терапевтичната стоматология, като използва кофердам и машинно разширяване на кореновите канали. Д-р Анастасия Кадиева е нашият ортодонт. Тя работи както със снемаеми ортодонтски апарати, така и с неснемаеми – брекети. Работата с деца е удоволствие за нея, както и с възрастни, когато имат нужда от ортодонтска намеса. Не на последно място важна част от екипа са колегите зъботехници от лабораторията към клиниката, също създадена от проф. Кисов. Имаме добро сътрудничество с Немското имплантологично дружество, присъстваме и на техните годишни конгреси в Германия.

В клиниката често се провеждат курсове, гостуват и предават знанията си чужди специалисти, извършват се сложни лечения и имплантации. Обсъждаме случаи, консултираме се, търсим най-доброто за нашите пациенти и можем да използваме модерни техники и материали, за да им помагаме да се чувстват здрави и щастливи с красивите си усмивки.

Тагове:
Още от HiComment