Като нищо вашите следващи обувки могат да се превърнат в новия ви фитнес тракер – стига да са изработени от Verily. Дъщерната компания на Alphabet работи по умни обувки, които могат да следят движенията и теглото ви, както и да отчитат падания. Verily вече показва прототипен чифт на потенциални партньори, с които да започне масовото производство.

Резки промени в теглото на човек могат да бъдат индикатор за здравословни проблеми, включително и такива, които не се засичат лесно. Ако имате обувки, които следят точно теглото ви, това може да бъде начин за сигнал за по-сериозен здравен проблем в ранен стадий.

Функцията на носими устройства да засичат падания не е нищо ново. През 2018 година Apple пусна най-новия си Apple Watch, който засича, когато носещият го изгуби баланс. Френската компания Helite прави защитни якета и жилетки за скиори и мотористи, които се надуват, когато засекат падане.

Verily не е единствената компания, която разработва умни обувки. Миналият месец Nike анонсира своите Adapt BB, които могат да се връзват сами, както и да изпращат данни до телефона ви. Още на CES 2018 видяхме и френската компания E-vone, чиито обувки също следят теглото и баланса носещия ги.    

14 технологии от научната фантастика, които вече съществуват

---

Ау, това няма да свърши добре (ВИДЕО)

Тагове: