Тази сутрин, макар и слънчева, не е радостна – на 75-годишна възраст почина американският актьор Макс Райт, когото всички познаваме от ролята му на Уили в сериала „Алф“. Въпреки че се надявахме това да е поредната „партенка“ в интернет, за съжаление неговите близки са потвърдили смъртта му.

Вижте още: Netflix пуска сериала за The Witcher през есента


„Алф“ се появи на екрана през вече далечната 1986 година, като буквално веднага превзе сърцата на милионите телевизионни зрители по света със свежия хумор, който струеше от него, и най-вече заради перфектното разногласие между косматия, разпилян и вечно гладен извънземен и подредения и желаещ мир и спокойствие в семейството си Уили Танер.


Въпреки че „Алф“ е тотален хит за времето си, че и днес, Макс Райт никога не получава друга голяма роля в киното или телевизията. Интересното е, че самият той признава в някои от редките интервюта, които дава, че мрази ролята на Уили Танер и дори се срамува от сериала, наричайки го „падение в моята кариера“.

Почивай в мир, Макс! Ролята ти в „Алф“ не е падение, всъщност, ако трябва да се направи римейк на сериала (може би се задава такъв), той едва ли би пожънал същия успех – Уили Танер може да бъде само един!

Вижте още: Класиката АЛФ отново идва на екраните в нова версия на Warner Bros.

Още от HiComment