Мобилната стрийминг платформа Quibi си осигури няколко интересни ексклузива преди премиерата си догодина, включително възраждане на шоуто Punk’d на MTV и полудокументален филм за историята зад Snapchat. Сега стана ясно, че холивудската легенда Стивън Спилбърг работи по сериал за платформата – и то не какъв да е. Става въпрос за хорър поредица, която може да гледате само когато слънцето залезе.

Това е първият проект на Спилбърг от известно време, но той работи също и по сериал за Apple TV. До момента вече са готови 5 или 6 епизода, а сериалът трябва да бъде 10-12. Работното му название е Spielberg’s After Dark.

Хитрото хрумване на Стивън Спилбърг е свързано с това, че той иска сериалът да може да се гледа само когато навън е тъмно. На базата на локацията ви телефонът ще разбере дали е ден или нощ. По време на деня ще виждате брояч до новия епизод, а когато го изгледате той отново ще изчезне до следващата вечер.

Quibi е проект на продуцента Джерфи Катценберг и бившата шефка на НР Мег Уитман. Платформата ще стартира на 6-ти април 2020 г. и ще предлага два абонаментни плана. За осем долара на месец ще гледате без реклами, а за пет ще виждате кратки реклами. Потвърдени са 125 различни проекта, включително анимации, сериали и новини. В духа на мобилната платформа, те ще имат дължина от 7 до 10 минути.

До момента Катценберг и Уитман са събрали един милиард долара финансиране и освен Стивън Спилбърг, ангажираността си са потвърдили още режисьорите Стивън Содербърг, Гилермо дел Торо и Сам Райли, както и актьорите Ана Кендрик и Лорънс Фишбърн.

Виж още: Руската версия на хитовия сериал "Чернобил" вини ЦРУ за аварията