Новата операционна система HarmonyOS 2 на Huawei жъне сериозен успех в Китай, където има вече 10 милиона потребители или 10 милиона активни устройства. За да отбележи този вълнуващ момент, компанията реши да го отпразнува с уникална торта, която се състои от слушалки, часовник, телефон и телевизор – всички до един сладки и вкусни.

Важно е да се знае, че HarmonyOS 2 не е единна операционна система, а е по-скоро шапка, под която попадат всички различни платформи на Huawei и устройства от типа Интернет на нещата. Ъпдейтът до HarmonyOS 2 е наличен в момента за сериите Mate 40, Mate 30, P40 и таблета Mate Pad Pro. На свой ред серията Р30, както и Honor 30 ще започне затворена бета този месец и публична другия месец.

Ще бъде интересно да видим как компанията ще се справи с прехода към HarmonyOS извън Китай. При всички положения обаче броят на устройствата, работещи с някакви версия на OS, определено само ще расте в бъдеще след този силен старт.

Всъщност Huawei се надява да постигне 360 милиона активни устройства с HarmonyOS до края на годината, както и да убеди над един милион разработчици да създадат приложения за нея.

Снимка: Huawei

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

Тагове: