Разпространението на висококачествената технология на образа HDR10+ получава здраво рамо благодарение на безпрецедентно партньорство между холивудския гигант 20th Century Fox и не по-малко известните технологични лидери Panasonic и Samsung.

Трите компании заедно ще формират лицензираща организация, която ще започне да лицензира платформата HDR10+ през януари 2018 г. Организацията ще започне да предоставя лицензи в широк мащаб на компаниите, предлагащи съдържание и на производители на Ultra-High Definition телевизори, Blu-ray дискови плейъри/рекордери и цифрови приемници, както и на производителите и доставчиците на системни чипове безвъзмездно, само срещу номиналната административна такса.

HDR10+ е модерна технология, която е изградена на база на предимствата на HDR телевизорите и предлага възможно най-доброто зрително изживяване при дисплеите от ново поколение. HDR10+ осигурява безпрецедентно качество на картината при всички екрани, като яркостта, цветът и контрастът автоматично се оптимизират за всяка сцена. При предишните версии се използваше статично тонално разпределение за фиксирано подобрение в цялата част от съдържанието. При HDR10+ се използва динамично тонално разпределение и всяка сцена се подобрява индивидуално за пресъздаване на реалистични визуални ефекти и постигане на безпрецедентно качество на картината.

Няколко са ключовите предимства за партньорите, които желаят да приложат платформата при техните HDR10+ съвместими продукти. HDR10+ предлага системна гъвкавост, която позволява на различни партньори, включително създатели на съдържание, разпространители на съдържание, производители на телевизори и производители на устройства, да интегрират тази платформа и да подобрят зрителните преживявания на публиката. Платформата HDR10+ е разработена така, че да позволява бъдещо развитие и иновации, за може да се постигне още по-мощна технология през следващите години.

Тагове: