Досега вече чухме доста слухове за новия 4-инчов телефон, който Apple трябва да пусне тази пролет, и един от тях гласеше, че моделът ще се казва iPhone 5se, но нова информация подсказва, че това име всъщност ще бъде променено на iPhone SE.

Новината за това идва от известния сайт 9 to 5 Mac, който се позовава на свои източници, твърдящи че цифрата 5 ще бъде пропусната и това ще позволи на Apple да опрости маркетинговата кампания и да се съсредоточи най-вече на Special Edition фактора. Освен това по този начин ще бъде избегнато очакването, че става въпрос за нова годишна серия, а потребителите няма да се объркват от модел с 5 в името, при положение че на пазара вече има второ поколение iPhone 6 телефони.

Очакванията са, че новият апарат ще има дизайн, идентичен с този на iPhone 5/5s, а сред подобренията пък ще бъдат А9 процесор, какъвто има iPhone 6s и покритие на дисплея, каквото видяхме най-напред при оригиналния iPhone 6. Към това трябва да добавим поддръжка на Touch ID и NFC връзка за разплащания през Apple Pay.

Анализаторът Минг-Чи Куо от KGI Securities твърди, че новият iPhone ще има 12 МР задна камера и очаква цената му да е между 400 и 500 долара, което ще позволи на Apple да насочи модела към пазарите в Китай и Индия и да го рекламира като апарат от среден клас на по-достъпна цена.

Виж още: Apple тества два прототипа на 4-инчов iPhone

Тагове: