Panasonic обяви, че издава актуализация на фърмуера за своите 4K телевизори за 2018 г. от серия FX600 и нагоре. Актуализацията дава възможност за възпроизвеждане на HDR10+ съдържание, което приближава много повече зрителните преживявания на потребителя до оригиналната творческа визия на холивудските филми.

Компанията също така обяви, че моделите от серия FX700 и нагоре са сертифицирани за HDR10+. Това означава, че тези модели са тествани от независим Оторизиран център за тестване, който е потвърдил, че отговарят на високите холивудски стандарти, определени съвместно с 20th Century Fox.

Amazon Prime Video беше първият доставчик на стрийминг услуги, който предложи поддръжка на HDR10+ през декември 2017 г. и направи цялата си библиотека Prime Video HDR достъпна в HDR10+ формат.

Филмовото студио Warner Bros. вече обяви, че по-късно тази година ще издаде в HDR10+ формат своята водеща библиотека с 4K заглавия, тъй като студиото се стреми да пренесе по-точно визията на филмовите режисьори до потребителите в дома.

Самата HDR10+ се отличава с това, че автоматично оптимизира яркостта, цветовете и контраста за всяка сцена, с което осигурява значителни подобрения в качеството на картината.

Тагове: