Samsung започва масовото производство на 512 GB стордиж чипове, базирани на новия eUFs 3.1 стандарт. Такива чипове вече се използват във флагманите Galaxy S20 и очакваме скоро да ги видим в модели на други марки. Тя е важна, защото означава, че смартфоните ще станат значително по-бързи.

Новите чипове имат скорост на последователно четене и писане съответно до 2100 МВ/s и 1200 MB/s – това е три пъти по-бързо от скоростите на предишните 3.0 чипове. Подобрена е скоростта на четенето и писането на информация на случаен принцип.

Какво означава всичко това на практика? Според Samsung с такъв чип може да сваляте 8К видео без никакъв буферинг, докато 100 GB данни могат да бъдат прехвърлени на телефон с такъв чип само за 90 секунди.

Samsung твърди още, че работи по малко по-достъпни 128 GB и 256 GB сторидж чипове за телефони, които ще бъдат пуснати по-късно през 2020 година. Това означава, че дори да не си купите най-скъпия модел, отново ще има възможност вашият нов телефон да бъде доста по-бърз, отколкото е сега.

Виж още: Apple ще плати половин милиард заради забавените стари модели iPhone

Тагове: